Kobani'den 545 yaralı geldi

Kobani'den gelen yaralı sayısının 545 olduğu ve bunların yüzde 90'ının mermi yarasından kaynaklandığı bilgisi paylaşıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ŞANLIURFA - Şanlıurfa Valisi İzzetin Küçük, Kobani'den gelen yaralı sayısının 545 olduğunu ve bunların yüzde 90'ının mermi yarasından kaynaklandığını bildirdi.

Vali Küçük, Suruç ilçesindeki Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) bahçesinde kurulan çadır kenti ziyaret etti ve ilgililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ziyaretin ardından gazetecilere açıklama yapan Küçük, "tanrı misafiri" diye nitelendirdiği Kobani'den gelen herkesi kabul edeceklerini söyledi. 

YİBO'da kalan mülteci sayısının 5 bin civarında olduğunu ve bu sayının 6 bini bulmasını tahmin ettiklerini dile getiren Küçük, bu misafirler için devletin tüm imkanlarının seferber edildiğini vurguladı.

Şu an için Kobani'den gelen sivil vatandaşın olmadığına dikkati çeken Küçük, şunları kaydetti:

"Şu anda Kobani'den geliş yok. Sürekli yaralılar geliyor. Onları da Suruç Devlet Hastanesi'nde veya durumu ağırsa Şanlıurfa'ya naklederek tedavisini sağlıyoruz.  Şu ana kadar Kobani'den gelen yaralı sayısı 545. Bunların yüzde 90'ı mermi yarası. Bunları derhal hastanelere sevk ediyor ve gerekli tedavileri yapıyoruz. Bu rakam az değil. Ama büyük bir gayretle gerekli işlemlerini yapıyoruz."

Kobani'de "48 IŞİD militanının öldürüldüğü" iddia edildi

Rakka Devrimcileri destekli Kürt grupları ile terör örgütü IŞİD arasında Kobani'de (Ayn el Arap) yaşanan çatışmada 48 IŞİD militanının hayatını kaybettiği öne sürüldü.

Kobani'deki Rakka Devrimcileri saha komutanı Faris Ebu Ahmet, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kobani'de bazı Kürt gruplarıyla birlikte IŞİD'e karşı çatıştıklarını belirterek, "Çatışmalarda 48 IŞİD üyesi yaşamını yitirdi ve bomba yüklü iki araç imha edildi" dedi.

Ebu Ahmet, ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının ilçe ve çevresinde terör örgütü IŞİD'e ait mevzileri bombaladığını da dile getirdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir