KOBİDER: OVP rakamlarını yakalamak iyi ancak yetersiz

KOBİDER Başkanı Özgenç, orta vadeli programda hedeflenen rakamlara yakın bir sonuç elde edilmesinin memnuniyet verici olacağını ancak yeterli olmayacağını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç, orta vadeli programda hedeflenen rakamlara yakın bir sonuç elde edilmesinin memnuniyet verici olduğunu bildirdi.

Özgenç yaptığı yazılı açıklamada, Orta Vadeli Program'ın (OVP) asıl amacının, dünyayı saran küresel kriz ortamında, Türkiye'nin de geçtiğimiz bir sene boyunca büyüme, istihdam, üretim, ihracat, borç, bütçe alanlarında yaşadığı sıkıntıların telafi edilmesi ve ekonominin olumlu gidişatının sürdürülmesini sağlamak olduğunu ifade etti.

Özgenç, "Bir yandan milyon dolarlık rezidans daireler, lüks segmentte otomobiller yok satarken diğer yandan kredi kartının asgari tutarını ödeyip borcu borçla kapatıp hayatını idame ettirmeye çalışanlar var" dedi. Özgenç, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Orta vadeli programda hedeflenen rakamlara yakın bir sonuç elde edilmesi memnuniyet vericidir. Vatandaş imkanları doğrultusunda ancak zaruri ihtiyaçlarını gidermektedir. Bunun yanında diğer ihtiyaçlarını alamamaktadır. Tüketimin göstergesi olarak AVM'ler değil çarşı pazarda bulunan esnaflar baz alınmalı. AVM'lerin cazibesi vatandaşı etkilediğinden insanlar bu tür yerlere yönelmektedir. Öte yandan enflasyonun tek haneye düşmesi işsizlik rakamlarının yüzde 10-12 seviyelerinde oluşu geçmiş dönemlere göre başarıdır, ancak yeterli değildir. İşsizlik konusunda mesleki eğitim veren okullarda katsayı tamamen kaldırılıp hatta üstüne teşvik puanı verilerek gençlerimizin nitelikli ve nicelikli bir eğitim aldırmalıyız ki meslek sahibi olabilsin. 74 milyon nüfusun yaşadığı ülkemizde yüzde 10'ların üstündeki işsizlik oranının en somut göstergesi mesleki eğitime gerekli önemin verilmeyişidir. Elinde bir mesleği olan kişi kolay kolay işsiz kalmaz."

Özgenç, hükümetin finans sektöründe tavizsiz ve sağlam duruşu sayesinde bizim ülkemizde banka krizi yaşanmadığını belirterek, yeniden yapılandırma hem devlete hem vatandaşa olumlu yansıdığını, hem de birikmiş borçlar ödenerek devletin böylece batık alacaklarının bir kısmını tahsil ettiğini vurguladı.

Bu konularda ilginizi çekebilir