Koç, 2011'de 3,7 milyar lira yatırım hedefliyor

Rahmi Koç, grubun 2010 yılı Faaliyet Raporu'nda yer alan mesajında yatırımları değerlendirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç, Koç Topluluğu'nun, bu yıl da mevcut faaliyet konularındaki şirketleriyle azami verimliliği ve karlılığı sağlayacak şekilde hareket edeceğini, ayrıca çıkan yeni yatırım fırsatlarını değerlendirmekte aktif bir politika güdeceğini bildirdi.

2010 yılı faaliyet raporuna göre, Koç Topluluğu, 2011 yılı için konsolide bazda 2,7 milyar lira, topluluk genelinde kombine bazda ise 3,7 milyar lira yatırım hedefliyor.

Rahmi Koç, Koç Holding'in 2010 yılı Faaliyet Raporu'nda global ekonominin gidişatı hakkındaki değerlendirmelerin yaşanan krizin kolaylıkla atlatılamayacağı, iniş ve çıkışlara bu yıl da devam edeceği ihtimalini öne çıkardığını, buna karşılık birçok ülkede uluslararası finans kuruluşlarının da işbirliğiyle krizin atlatılmasına yönelik tedbirlerin devreye sokulduğunu, çalışmaların ve düzenlemelerin yavaş da olsa olumlu sonuçlar vermeye başladığını anlattı.

Rahmi Koç sözlerini şöyle sürdürdü:

''Yeni çalışma yılımıza iyimser bir havada başlamış bulunuyoruz. Uluslararası piyasalarda kur savaşları, enflasyonun artması, korumacılık engelleri gibi konular gündemi meşgul ediyor.”

Koç Topluluğu, bu yıl da mevcut faaliyet konularındaki şirketleriyle azami verimliliği ve karlılığı sağlayacak şekilde hareket edeceği gibi, çıkan yeni yatırım fırsatlarını değerlendirmekte aktif bir politika güdecektir. Faaliyet gösterdiğimiz sektörlerde teknolojilerimizi güncelleyerek, yenilikçi, çevreye duyarlı, enerji veremliliği yüksek ürünleri öne çıkartarak rekabet gücümüzü artırmaya özen göstereceğiz. İhracat pazarlarımızı çeşitlendirerek bölgesel ekonomik dalgalanmalardan en az şekilde etkilenmeye gayret edeceğiz.

Politik ve sosyal reformlara devam edilmeli

Ortaya çıkan yeni gelişmeler hem ekonomi yönetimi hem de reel sektör tarafından proaktif bir şekilde gözlenip, gereken tedbirlerin zamanında alınması büyük önem arzetmektedir. Geçtiğimiz devrede başarıyla uygulanan politikaların devam etmesiyle, farklı nitelikte de olsalar muhtemel zorlukların atlatılabileceği ümidini korumaktayız. Bu yönde hükümetimizin gündeminde yer alan ekonomik, politik ve sosyal reform çalışmaları devam etmelidir.

Koç Holding CEO'su Turgay Durak ise, Koç Holdingin 2010 yılına ilişkin Faaliyet Raporu'nda yer alan mesajında, topluluk olarak 2008'de kendini gösteren finansal krizden çok önce başlattıkları odaklanma stratejisi ve yeniden yapılandırma sayesinde krizi güçlü bir nakit seviyesiyle karşıladıklarını kaydetti.

Kriz süresince tasarruf tedbirlerinde azami gayret gösterirken, yüksek verimliliğe odaklandıklarını ve ekonomik daralmanın etkilerini azaltmak üzere dış pazarları çeşitlendirirken, rekabet gücünü artıracak yatırımları hayata geçirmeyi sürdürdüklerini belirten Durak, ''Böylece krizin en sert dönemini başarıyla atlatabildik. 2010 yılının ilk aylarından itibaren ise piyasalarda artan hareketliliği en iyi şekilde değerlendirdik. Koç Holdingin piyasa değeri 12 milyar dolara ulaştı. Sonuçta, 2010 yılında konsolide ciromuz yüzde 20 artışla 54 milyar lira olurken, Topluluğumuz yüzde 23 artışla, 4 milyar lira konsolide vergi öncesi kar elde etti. Konsolide yurt dışı gelirlerimiz yüzde 26 artışla 8,3 milyar dolar seviyesine ulaştı'' bilgisini verdi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir