Kocaeli’nde fabrika yangını

Kocaeli'ndeki bir petro kimya tesisinde gece 03:00'te meydana gelen patlamanın ardından yangın çıktı. Alevler iki tesise daha sıçradı. Yaklaşık 6 saat söndürülemeyen yangın büyük maddi hasara yol açtı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kocaeli'nin Başiskele ilçesinde bulunan İspet Petrokimya, Yıldırımlar Metal ve Güncanlar Piliç fabrikalarında yangın meydana geldi. 

Başiskele İlçesi Vezirçiftliği Mahallesi D-130 Karayolu üzerinde bulunan İspet Petrokimya  fabrikasında dün gece 03.00'te solvent tanklarının tutuşarak patlaması sonuncu yangın başladı. Yan taraftaki otomotiv yan sanayi üretim fabrikasına sıçrayan yangın önce 3 saatlik bir çalışma sonucunda kontrol altına alındı ancak 07.30 sıralarında alevler yeniden yükselmeye başladı

Olay yerinin yakınında bulunan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi'nden arazözler sevkedildi. Bu arada yangında kimyasal maddeler yandığından Tüpraş'tan da kimyasal yangınlara müdahalede kullanılan arazözlü ekipler de takviye olarak geldi.

3 tesis kül oldu

Yapılan müdahaleye rağmen fabrikayı tamamen saran alevler, saat 04.30'da hemen yanında bulunan bir otomotiv fabrikası için üretim yapan yan sanayii malzeme deposuna sıçradı. İtfaiye ekiplerinin yoğun çalışmasına rağmen kontrol altına alınamayan alevler saat 07.30'da da bu kez yanındaki Güncanlar Piliç firmasının kesim tesisine sıçradı.

Yangında petrokimya fabrikası, otomotiv yan sanayi deposu ile piliç kesim tesisi kullanılmaz hale geldi.  

Saat 09.00 sıralarında itfaiye ekipleri soğutma çalışması yaparken, bölgeden dumanlar yükselmeye devam etti. Yangın sonucu 3 farika kullanılamaz hale gelirken ölen ve yaralanan olmadı.