Koç.net, Tata Communications ile işbirliği yaptı

Koç.net, yaptığı işbirliği anlaşması ile uluslararası hizmet ağını genişletti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Koç.net, uluslararası toptan satış ve kurumsal iletişim hizmetleri tedarikçilerinden Tata Group bünyesinde bulunan Tata Communications ile işbirliği yaparak uluslararası hizmet ağını genişletti.

Koç.net'ten yapılan yazılı açıklamada, sahip olduğu MPLS-VPN omurgası ile Türkiye'deki şirketlere uluslararası arenada iletişim hizmeti sağlayan şirketin, geliştirdiği altyapısı ile 67 ülkede mevcut MPLS hizmet noktaları (Point of Presence-POP) üzerinden konuşur hale geldiği kaydedildi.

Böylece Koç.net'in, dünya nüfusunun yüzde 97'sinden fazlasını kapsayacak şekilde 197 ülkede, yönetilen bağlantı hizmetlerini sağlama yeteneğine sahip olduğu vurgulanan açıklamada, Koç.net'in kurumsal müşterilerinin, tüm dünyadaki operasyonlarında, iletişim ihtiyaçlarını hesaplı bir şekilde karşılayabilecekleri belirtildi.

Koç.net Genel Müdürü Mehmet Ali Akarca, Tata Communications'ın, 190'dan fazla ülkede operatör, işletme ve son tüketicinin; ses, veri ve yeni nesil hizmet ihtiyaçlarını karşılayan telekomünikasyon çözümleri tedarikçisi olduğunu belirterek, Tata ile işbirliklerinin, uluslararası kurumsal pazardaki güçlerini ve potansiyellerini ortaya koyduğuna işaret etti.

Akarca, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Bu işbirliği sayesinde, Tata Communications, global olarak verdiği hizmetleri aynı kalitede Türkiye'de de verebilir hale geldi. Doymuş Avrupa pazarında rekabet eden global oyuncular için Türkiye, gelişmekte olan pazarlar içinde en çok tercih edilen ülkeler arasında. Bu noktada Türkiye, eski dönemlerin İpek Yolu gibi doğu ile batı arasındaki 'köprü' olma özelliğini tekrar kazanıyor. Tata Communications'ın global müşterileri artık Türkiye'de de diğer ülkelerde olduğu gibi aynı standartlarda ve kalitede hizmet alabilecekler."

Tata Communications Başkan Yardımcısı James Walker ise, Türkiye'nin Orta Doğu ve Afrika başta olmak üzere diğer ülkelere açılabilecekleri stratejik bir üs özelliği taşıdığına işaret ederek, Koç.net ile işbirliklerinin ilk adımını gerçekleştirdiklerini, ilerleyen günlerde yeni projelerde de birlikte olacaklarını kaydetti.

Açıklamada verilen bilgiye göre, bu işbirliği yüzde 40'a varan maliyet avantajı sağlayacak.

Sanal özel ağ (VPN) üzerinden şirketler kendi aralarında veya merkezle görüşebilirken, yeni bölgelerin eklenmesi için kullanılan donanımların yükseltilmesi gerekmeyecek.

Bu konularda ilginizi çekebilir