Köfteci Ramiz Usta...

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MANİSA'DAN / Ahmet ÇALDIRAN

manisa@dunya.com

Ramiz Usta, birinci dünya savaşı sırasında aynı kaderi paylaşanlar gibi siz de kendi vatanınızdan, Makedonya'dan göç etmek zorunda kaldınız. Türkiye'ye yerleşmek, ekmek parasını kazanmak uğruna önce Çeşme, Adapazarı ve İstanbul'dan sonra Manisa'nın Akhisar ilçesine yerleştiniz. Yıllarca yaşamış olduğunuz yurdunuzdan sonra yeni bir yerde yaşamak, geçmişi özlemek ve yeni yerleşim alanı olan Akhisar'a alışmak sizin için çok zor olsa gerekti. Mutlaka yaşamış olduğunuz zorluğu sizin gibi kimse anlayamaz, hissedemez... Akhisar çarşısında küçük bir köfteci dükkanı açarak ekmek parası kazanmak, ailenizi geçindirmek  ve çocuklarınızın eğitimini tamamlamak zorundaydınız. Bunları gerçekleştirmek sizin için zor fakat, yapılması gerekenler arasındaydı.

Ramiz Usta, siz tahmin edebilir miydiniz bugün ülkenin her tarafında 47 şubeye ulaşacağınızı ve sizin isminiz altında 50 milyon TL ciro yapılacağını?

Ramiz usta, siz bilebilirmiydiniz 1928 yılında Akhisar'da ekmek parasını kazanmak için açmış olduğunuz küçük bir köfteci dükkanı bugün isminizle özdeşleşen  uluslararası bir marka haline dönüşeceğini?

Ramiz Usta, bugün Yunanistan, Romanya, Bulgaristan Rusya, Almanya, Kıbrıs, Macaristan, Polonya, Fransa, Kazakistan, Azerbaycan ve Suudi Arabistan gibi ülkelerden Ramiz Köfte şubesini açmak için  teklifler geleceği aklınıza gelir miydi? Hatta, Amerika'dan bile şube açmak için arayacaklarını?

Ramiz Usta, siz çocuklarınızın eğitimini tamamlamak, onların kariyer sahibi olması için çok çalıştınız! Evet, evet Ramiz Usta, çocuklarınız kariyerlerini tamamladılar. Birol ve Birtan hukukçu, Bircan jeofizik mühendisi, Bülent ise işletme mühendisi oldular. Ramiz Usta, eğitimlerini tamamlayan çocuklarınız kariyerlerini bir yana bırakıp, sizin mesleğinize sahip çıkarak, sizi  yani "Köfteci Ramiz"i uluslararası bir marka haline getirdiler. Onlar size ne kadar bağlı olduklarını gösteriyorlar...

Ramiz Usta, sizin işletmeye zaman zaman haber için yolum düşüyor. Her gittiğimde işletmenizi dolu dolu  görüyorum. Her gitmemde "Köfteci Ramiz" zincirini büyüdüğünü öğreniyorum.  Çocuklarınızla sohbet ederken, onlarda yoğunluk, heyecan ve yeni şubeler açma teklifi geldiğini öğreniyorum. Evet, Ramiz Usta sizi sadece köftelerinizden, anlatılanlardan ve çocuklarınızın size olan sevgilerinden tanıyorum. Ramiz Usta, sizin 1928 yılında açmış olduğunuz küçük bir köfteci dükkanı, bugün yurtiçi ve yurtdışında ülkeye istihdam ve girdi kazandırıyor.

Ramiz Usta, çocuklarınızın mütevazi kişiliği, birlik beraberliğin en iyi örneğini göstererek sizin ekmek parası için açtığınız küçücük köfteci dükkanınız geliştirip, büyüterek uluslararası "Köfteci Ramiz" zincirini oluşturuyorlar. Ve ününüz uluslararası alanda dilden dile dolaşarak dünyaya açılıyorsunuz!