Komisyon'a ifade verdi

Eski İçişleri Bakanı Muammer Güler, dört eski bakan hakkındaki Meclis Soruşturma Komisyonu'na ifade verdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA  - Eski İçişleri Bakanı Muammer Güler, dört eski bakan hakkındaki Meclis Soruşturma Komisyonu'na ifade verdi.  

Eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, eski AB Bakanı Egemen Bağış, eski İçişleri Bakanı Muammer Güler ile eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar hakkında kurulan Soruşturma Komisyonu, AK Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü başkanlığında toplandı.  

Güler, yaklaşık 3,5 saat süren toplantının ardından gazetecilere açıklama yaptı.  

Komisyona açıklamalarda bulunduğunu, üyelerin sorularını yanıtladığını belirten Güler, "Komisyonun hukuksuzlukları tespit edeceğine ve hakikate ulaşacağına inanıyorum, kendilerine de güveniyorum" dedi.  

Komisyona iddialarla ilgili sunuş yaptığını, avukatlarının da yaklaşık 50 sayfalık savunma ve bir klasörden oluşan bazı belgelerden oluşan savunma eklerini komisyona verdiğini anlatan Güler, daha sonra da üyelerin sorularını yanıtladığını söyledi.  

Soruşturma komisyonu önergesindeki iddiaların dışında da sorular yöneltildiğini dile getiren Güler, uygun gördüklerini yanıtladığını kaydetti. 

Güler, eski Emniyet Amiri Orhan İnce'nin komisyona bıraktığı sorulara da cevap verdiğini söyledi.  

Bu arada, Komisyonda daha önce tanık sıfatıyla dinlenen eski Emniyet Amiri Orhan İnce'nin avukatı Özcan Karakoç, bugün komisyona başvurarak, "müşteki olduklarına" dair dilekçelerini yinelediklerini söyledi. 

Köylü'nün, bu taleplerini daha önce kabul etmediğini anımsatan Karakoç, taleplerini içeren yeni bir dilekçe sunduklarını ifade etti. Karakoç, müştekiliklerinin kabul edilmesi halinde soru sorma haklarının bulunduğunu, taleplerinin kabul edilmemesi halinde ise yazılı hazırladıkları 10 soruyu, Güler'e yöneltilmesi için komisyon üyelerine dağıtılmak üzere Köylü'ye bıraktıklarını belirtti.