Komisyonun çalışmasında engel yok

Şahin, CHP'li milletvekillerinin Adalet Komisyonu'ndan istifasını Kanunlar ve Kararlar Dairesi Başkanlığı'na inceletecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - TBMM Başkanı Şahin, CHP'li milletvekillerinin Adalet Komisyonu'ndan istifasını Kanunlar ve Kararlar Dairesi Başkanlığı'na inceletecek.

CHP, TBMM Başkanı'nın kararına göre yol haritasını belirleme kararı alırken Meclis'in hukukçuları, "Komisyonun çalışmasında bir partinin temsil edilip edilmemesi değil, toplantı yeter sayısı önemlidir. 25 kişilik Adalet Komisyonu'nda toplantı yeter sayısı 13'tür. Bu sayının altında düşerse komisyon toplanamaz" görüşünü paylaşıyor.

Şahin, CHP'li milletvekillerinin Adalet Komisyonu'ndan istifasını Kanunlar ve Kararlar Dairesi Başkanlığı'na inceletecek.

Edinilen bilgiye göre Meclis'in hukukçuları, "Danıştay ve Yargıtay'ın yapısı ile ilgili tasarı komisyonda kabul edilmiştir. Komisyon'un çalışmasında bir engel yok. Komisyon'un çalışmasının da bir partinin temsil edilip edilmemesi değil, toplantı yeter sayısı önemlidir. 25 kişilik Adalet Komisyonu'nda toplantı yeter sayısı 13'tür. Bu sayının altına düşerse komisyon toplanamaz" görüşünü savunuyor.

Bozdağ: Kimse 1950'lerin hayalini kurmasın

Bu arada AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, Adalet Komisyonu'nda Yargıtay ve Danıştay'ın yapısını değiştiren yasa tasarısının görüşmeleri sırasında, CHP'li üyelerin komisyondan istifa etmesinin ardından devam eden tartışmaları değerlendirdi.

Bozdağ, "CHP şov yapıyor. İddiaları hukuki mesnetten yoksun. Türkiye 1950'lerin Türkiyesi değil. Kimse 1950'lerin hayalini kurmasın. O günler çoktan geçti" dedi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir