Komşu, bu ürünümüzü de tescil ettirmek istiyor

Yunanistan, sultaniye üzümünü “Stafida Soultanina Kritis” adıyla tescil etme girişiminde bulundu. İzmir Ticaret Borsası, girişime karşı itiraz etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR - İzmir Ticaret Borsası (İTB) Başkanı Işınsu Kestelli, Yunanistan’ın sultaniye üzümünü “Stafida Soultanina Kritis” adıyla tescil etme girişiminde bulunduğunu, borsa olarak buna itiraz ettiklerini açıkladı. İTB’nin meclis toplantısında konuşan Kestelli, Manisa’nın da İzmir tarafından tescil ettirilmiş sultaniye üzümü kendi adına alma girişiminde bulunduğunu, bunun da siyasi bir adım ve enerji kaybı olduğunu belirterek, “Manisa Şehzadeler Ziraat Odası Başkanı, rekolte tahmini için bizi itham ederken biz Yunanistan’la uğraşıyoruz. Sultaniye üzümü, ‘Stafida Soultanina Kritis’ adıyla kendi üstüne tescil ettirmek isteyen Yunanistan’a karşı yaptığımız itirazda bugün itibariyle ikinci aşamaya geldik. Gerekçeli itiraz başvurumuz bugün ilgili makamlara iletildi. Umarım kısa süre içinde olumlu bir sonuca varırız” dedi. 

Bu arada İTB Yönetim Kurulu, Meclis’e İTB ürün kotasyon listesine balık, çiçek, tomruk, salça ve tütün ürünlerinin de eklenmesi önerisi sunuldu. Öneri oy birliği ile kabul edildi. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı da onaylarsa, bu ürünler İTB’de tescil edilecek ürünler arasına girecek. 

İTB’nin meclis toplantısına katılan İzmir Valisi Mustafa Toprak da İzmir’de mezbaha eksikliğinin giderilmesi için harekete geçilmesi gerektiğini belirtti.

Bu konularda ilginizi çekebilir