Komşu'daki referandum dolarda sert hareketler yaratabilir

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Eda Karadag İntegral Menkul Değerler Araştırma Uzmanı Yardımcısı 

ABD’de resmi tatil olması nedeniyle piyasalarda sakin bir seyir izleniyor. Dün açıklanan ABD tarım dışı istihdam verisinin beklentileri karşılayamaması doların zayıflamasına neden olmuştu. Bu nedenle USDTRY paritesin de aşağı yönlü hareketler görüldü.

Bu sabah 2.6850’lerde seyreden USDTRY paritesi, Türkiye enflasyon verisinin ardından 2.69’lara doğru yükseliş hareketlerine başladı. Enflasyon verisine baktığımızda ise, geçtiğimiz ay gıda fiyatlarında yaşanan düşüşün bu ayda devam etmesi enflasyonda düşüşe katkı sağladığını söyleyebiliriz. Ayrıca geçen yılki yüksek verilerden dolayı oluşan baz etkisi de enflasyon rakamlarının azalmasına neden oldu. Gıda fiyatlarındaki düşüş devam ettiği müddetçe enflasyon için yardımcı olacağını söyleyebiliriz.

Haftayı sakin kapatıyor olsak bile, piyasalar Yunanistan’a odaklanmış durumda. Pazar günü Yunanistan’da yapılacak olan referandumun sonucu USDTRY paritesi üzerinde sert fiyatlanmalara neden olabilir. Bu durumda Pazar gecesi piyasa açılışında dikkatli olmakta fayda var. 

Teknik olarak incelediğimizde, 2.6518’den başlayan ve 2.6838’den geçen bir yükselen trendin içerisinde fiyatlamalar devam ediyor. ABD’de piyasaların kapalı olması nedeniyle USDTRY paritesinde yükselişlerde bir miktar zorlanma görülüyor. Parite 2.7050/2.72 aralığı direnç olarak karşımıza çıkarken, geri çekilmelerde ise 2.6850 ilk ara destek seviyesi olarak takip edilmeli. 

Dirençler: 2.6950/2.7050/2.7220 
Destekler: 2.6850/2.6700/2.6560

ttttttt.jpg

http://www.integralmenkul.com.tr/

http://www.integralforex.com.tr/

Sermaye Piyasası Kurulunun Seri:V, No:55 Yatırım Danışmanlığı Faaliyetine ve Bu Faaliyette Bulunacak Kurumlara İlişkin Esaslar Hakkında Tebliğ’i Uyarınca Yayımlanan Uyarı Notu

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır ve yalnızca bilgilendirme amaçlı ve kişisel kullanım içindir. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.