Komutanlıklarda devir teslim yapıldı

Orgeneral Akar Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Koramiral Bostanoğlu Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Korgeneral Öztürk Hava Kuvvetleri Komutanlığı ve Orgeneral Yörük Jandarma Genel Komutanlığı görevlerini düzenlenen törenlerle devraldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA -  Kuvvet komutanlıkları ve Jandarma Genel Komutanlığında devir teslim törenleri yapıldı. Genelkurmay Başkanlığının internet sitesindeki açıklamaya göre, komuta devir-teslim törenleri 22-23 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirildi.

Bu kapsamda 22 Ağustos'ta Jandarma Genel Komutanlığı görevi Orgeneral Bekir Kalyoncu tarafından Orgeneral Servet Yörük'e devredildi. Törene Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve İçişleri Bakanı Muammer Güler de katıldı.

Hava Kuvvetleri Komutalığındaki devir teslim töreni de aynı tarihte düzenlendi. Orgeneral Mehmet Erten'in Hava Kuvvetleri Komutanlığı görevini Korgeneral Akın Öztürk'e devrettiği törende Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel'in yanı sıra Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz da bulundu.

 Deniz ve Kara kuvvetleri komutanlıklarındaki devir teslim ise 23 Ağustos'ta yapıldı.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı görevini Oramiral Murat Bilgel'in Koramiral Bülent Bostanoğlu'na, Kara Kuvvetleri Komutanlığı görevini Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu'nun Orgeneral Hulusi Akar'a devrettikleri törenlere Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel ve Milli Savunma Bakanı Yılmaz da katıldı. Orgeneral Özel ve Bakan Yılmaz görevini devreden komutanlara plaket verdi.

Bu arada Genelkurmay Karargahında 21 Ağustos'taki törenle Genelkurmay İkinci Başkanlığı görevini Orgeneral Hulusi Akar, Korgeneral Yaşar Güler'e devretti.

Öte yandan Kabil Bölge Komutanlığı komuta devir-teslim töreni 16 Ağustos'ta Kabil'deki Doğan Kışlasında yapıldı. Törende Kabil Bölge Komutanlığı görevini Tuğgeneral Erhan Uzun, Tuğgeneral Ali Rıza Kuğu'dan devraldı.

Açıklamada devir teslim törenlerine ilişkin fotoğraflara da yer verildi.