Konya'nın gelişimi üniversite sanayi işbirliğiyle hız kazanacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Prof. Dr. Mehmet BABAOĞLU / KTO Karatay Üniversitesi Rektörü

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi 2010-2011 eğitim öğretim yılında hizmet vermeye başlayacak. KTO Karatay Üniversitesi olarak amacımız Konya'da bir üniversite daha kurulmuş dedirtmekten ziyade eğitim ve iş hayatına yeni soluklar getirmek. Üniversiteler geleceğimiz dediğimiz gençlerimizin en verimli çağlarını geçirdikleri birer hayat basamağı konumundalar.  Bu basamakta gençlerimizi olabildiğince yükseğe taşımakta biz eğitimcilerin en asli görevi olarak önümüzde duruyor. Bu nedenle üniversite olarak hedefimiz; eğitim ve öğretimle birlikte gençlerimizi iş hayatına daha donanımlı bir şekilde hazırlamaktır. Kurulan üniversitemiz; mühendislik fakültesi anlamında bir üretici gibi, hukuk fakültesi alanında bir hukuk bürosu gibi ve iktisadi idari bilimler fakültesi olarak da bir işletmeci, bir ihracatçı gibi hizmet verecektir.

Üretim olmadan tüketimin de olamayacağını sanırım hepimiz biliyoruz. Bu nedenle KTO Karatay Üniversitesi olarak üreticiye ve üretime çok büyük önem veriyoruz. Üretime ağırlık verme anlamında temel hedefimiz mühendislik fakülteleri olacak. Mühendislik fakültelerimiz ile öğrencilerimizi eğitimli üreticiler konumuna getirip iş hayatına katılmalarını sağlamayı düşünüyoruz. Bu fakültede okuyan öğrencilerimizi eğitim yaşamlarını devam ettirdikleri zaman zarfında sanayicilerimiz ile buluşturarak, stajdan öte bir istihdam sağlamayı planlıyoruz. Zorunlu olarak yapılması planlanan bu uygulama kapsamında öğrencimiz hem eğitimini almış olacak hem de üretim bilgi ve becerilerini konuşturarak üretimde deneyim sahibi kuşakların tecrübelerinden istifade edecektir.

KTO Karatay Üniversitesi, üretimden sonra ikinci basamağın pazarlama olduğunun bilinciyle hareket ediyor. Bunu iyi biliyoruz ki üretiminiz ne kadar iyi olursa olsun pazarlamanız zayıf ise satış konusunda başarı sağlamakta zorlanırsınız. Yine aynı şekilde mühendislik fakültelerimizde olduğu gibi pazarlama bölümü öğrencilerimize de iş sahasına girme imkanı vererek eğitimlerinin yanında branşlarıyla ilgili olarak pratik bilgiler almalarını sağlayacağız. Hukuk alanında ise daha ziyade ticaret hukuku alanında tüccarlarımıza ışık tutacak bilgilerle donatılmış önemli ve bilgili hukukçular yetiştirmeyi hedef olarak önümüze koymuş bulunuyoruz. Tüccarlarımızın ticaret alanında aradıkları tam donanımlı hukukçuları yetiştirecek kararlılığı içindeki üniversitemiz bölgenin gözde eğitim kurumu olacaktır.

Sonuç olarak eğitim öğretim hayatına adım atmaya hazırlanan KTO Karatay Üniversitesi bünyesinde Konya'ya has bir model geliştirmeye çalışıyoruz. Üniversite sanayi işbirliğinin geliştirilmesinin İç Anadolu'nun yükselen kentlerinden Konya'nın ekonomik gelişimine hız kazandıracağına inanıyoruz.

Bu konularda ilginizi çekebilir