Konyada'ki operasyonda gözaltına alınanların sayısı 36'ya çıktı

Çıkar amaçlı suç örgütü operasyonunda gözaltına alınanların sayısı 36'ya yükseldi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KONYA - Konya Emniyet Müdürlüğü'nün düzenlediği çıkar amaçlı suç örgütü operasyonunda gözaltına alınanların sayısı 36'ya çıktı.

Edinilen bilgiye göre, Konya'nın yanı sıra farklı illerde gözaltına alınan şüphelilerin sorguları devam ediyor. Sayıları 36'ya çıkan şüpheliler arasında iki avukatın da bulunduğu öğrenildi. İhaleye fesat karıştırmak ve çıkar amaçlı suç örgütü kurmakla suçlanan şüphelilerin gözaltına alındığı operasyonun talimatının, Adana Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı tarafından verildiği belirtildi.

Konya Emniyet Müdürlüğü, 26 Nisan 2008'de Okyanus Şirketler Grubu'nun çeşitli hastanelerden aldığı temizlik, görüntüleme ihalelerinde yolsuzluk yapıldığı ve çıkar amaçlı suç örgütü kurulduğu gerekçesiyle söz konusu şirketin binasında, Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi ile bazı hastanelerde arama yapmış, bilgisayarlara ve ihale evraklarına el koymuştu. O tarihten bu yana evrakların bilirkişi tarafından incelendiği, elde edilen deliller ışığında bugün çoğu Konya'da olmak üzere farklı illerde 36 kişinin gözaltına alındığı, bu rakamın artabileceği bildirildi.

Operasyonda Okyanus Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Nusret Argun, aynı şirkette danışman olarak çalıştığı belirtilen ADD Konya Şube Başkanı A.A, şirketin üst düzey yöneticilerinden Y.A. Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Başmüdürü M.M, bir yerel gazetenin genel müdürünün de aralarında bulunduğu 30'dan fazla kişi gözaltına alınmıştı.