Köprü bakımı Haziran'da

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile birlikte Azerbaycan'a hareketi öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, Boğaziçi Köprüsü'ndeki tamirle ilgili, bugün bir gazetede bazı bilgiler yer aldığına değinerek, bunların gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Yıldırım, şu bilgileri paylaştı:

"Boğaziçi Köprüsü 2014 Haziranında, yani okullar kapandıktan sonra bakıma alınacak. Çalışmalar akşam 22.00 ile sabah 06.00 saatlerinde yapılacak. Dolayısıyla trafiğin olmadığı veya en az düzeyde olduğu bir süreçte çalışmalar yürütülecek. 540 gün hazırlık çalışmalarını da ihtiva ediyor. Yani ihale yapımından, işin bitimine kadar olan süredir. İşin fiilen başlama tarihi 2014 Haziran ayı itibariyle olacak. Herhangi bir sıkıntı yaşanmaması için gerekli tüm tedbirler alınacak, ağırlıklı olarak gece çalışılacak. En fazla birer şerit belki kapatılabilir, kablo değişimi esnasında."

Bakım sırasında yapılacak işleri "askı halatları değişimi", "ayakların, kulelerin güçlendirilmesi", "tabliye bölümlerinin yenilenmesi" ve "asfaltın yenilenmesi" şeklinde sıralayan Yıldırım, "Temel 40 yıllık ana büyük bakım işleri gerçekleştirilecek" dedi.