Körfez sermayesi, Yargıcı'ya ortak oldu

Global Buyout Fund, firmanın hem yurtiçinde, hem de yurtdışında büyümesi için destek olacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Körfez sermayesinin önemli oyuncularından Global Investment House'un yatırım fonlarından Global Buyout Fund, Türkiye'den Yargıcı Konfeksiyon'a ortak olmak üzere anlaşmaya vardı.

Açıklamaya göre Yargıcı, elde ettiği geliri, yurtiçinde ve Avrupa ile Ortadoğu'nun önemli pazarlarına giriş için kullanacak.

Anlaşma ile ilgili bilgi veren Yargıcı'nın kurucusu Emir Yargıcı, "Böyle büyük bir fonla ortak olduğumuz için çok heyecanlıyız. Aldığımız sermayeyi, büyüme potansiyelimizi harekete geçirmek için kullanacağız" dedi.

Global Capital Management'in yönetici ortağı Rajiv Nakani ise "Bizim odağımızda büyümekte olan firmalar var. Bu yatırım bize büyüme isteği ve potansiyeli olan bir firmaya destek olma fırsatı veriyor. Sahip olduğu markalarıyla hem Türkiye'de hem de yurtdışında büyüme şansı var" dedi. Satın almanın mali detayları verilmedi.

1978 yılında kurulan Yargıcı, 23 mağazası ve 252 çalışanıyla kadın giyimi ve aksesuarları alanında faaliyet gösteriyor. Firma, yurtdışındaki ilk mağazasını 2010 yılında Paris'te açmıştı.

Türkiye'de kadın giyimi ve aksesuarları pazarının 2010 yılında 3.6 milyar dolar büyüklüğe ulaştığı, önümüzdeki 5 yıl için de yılda ortalama yüzde 8 oranında büyüyeceği tahmin ediliyor.

Fon, bu yılın şubat ayında da Bıçakçılar Tıbbi Cihazlar A.Ş.'nin yüzde 80'ini satın almıştı.

Bu konularda ilginizi çekebilir