Korgeneral Aslan Güner

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

Korgeneral Güner, 1948 yılında Akçaabat/Trabzon'da doğdu. 1967 yılında Kara Harp Okulundan, 1968 yılında Topçu ve Füze Okulundan mezun oldu.

1976 yılına kadar Kara Kuvvetlerine bağlı çeşitli birliklerde Batarya Subaylığı, Takım ve Batarya Komutanlığı yapan Korgeneral Güner, 1978 yılında Kara Harp Akademisinden mezun oldu, ardından Kurmay Subay olarak; 4'üncü Kolordu Komutanlığında Karargah Subaylığı, 28'inci Motorlu Piyade Tümen Lojistik Şube Müdürlüğü, Kara Harp Akademisinde öğretim üyeliği, Napoli/İtalya'da Güney Avrupa Müttefik Kuvvetleri Komutanlığı (AFSOUş) Plan Prensipler Başkanlığında Karargah Subaylığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Tayin Daire Kurmay Şube Müdürlüğü, Cumhurbaşkanı Başyaverliği ve Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alay Komutanlığı görevlerini yürüttü.

Korgeneral Güner, 1994'te Tuğgeneralliğe terfi etti. Tuğgeneral rütbesi ile 51'inci Piyade Tugay Komutanlığı, Genelkurmay Silahlanma ve Savunma Araştırma Daire Başkanlığı ve Genelkurmay Eğitim ve Teşkilat Daire Başkanlığı görevlerinde bulunan Güner, 2000 yılında Tümgeneralliğe terfi etti.

Tümgeneral rütbesi ile Genelkurmay Genel Sekreterliği ve Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığı görevlerini yürüten Güner, 2004 yılında Korgeneralliğe terfi etti.

Korgeneral rütbesi ile Genelkurmay İstihbarat Başkanlığı ve 4'üncü Kolordu Komutanlığı görevlerinde bulunan Güner, 30 Ağustos 2008 tarihinden geçerli orgeneralliğe terfi etti ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanlığı görevine atandı.

İnci Güner ile evli ve iki çocuğu bulunan Korgeneral Aslan Güner İngilizce biliyor.