Koza’dan genç tasarımcılar çıktı

İHKİB’in 22.’sini düzenlediği Koza Genç Moda Tasarımcıları Yarışması’nda birincilik ödülüne Emel Melike Bakıcı, ikincilik ödülüne Sevda Dalgıç, üçüncülük ödülüne ise Buğu Pala değer görüldü

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İHKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi, hazırgiyim ihracatının tasarım odaklı üretim ile bu yıl 20 milyar dolara koştuğunu belirterek, “ Türk hazırgiyim sektörünün ekonominin lokomotifi olmasında 22 yıldır düzenlediğimiz Koza Genç Moda Tasarımcıları Yarışması önemli ve vazgeçilmez bir paya sahip” dedi. 

Türkiye ekonomisinin en önemli yapı taşı olan Türk moda endüstrisi, bu yıl 22.’si düzenlenen Koza Genç Moda Tasarımcıları Yarışması ile tasarım odaklı yüksek katma değere sahip üretime destek verecek yeni yıldızlarını seçti. 
İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) tarafından Ekonomi Bakanlığı’nın desteğiyle düzenlenen yarışmada finale kalan 10 genç moda tasarımcısı, yeni ve özgün çizgileriyle jüri önüne çıktı. Yarışmada birincilik ödülüne Emel Melike Bakıcı, ikincilik ödülüne Sevda Dalgıç, üçüncülük ödülüne ise Buğu Pala değer görüldü.

Rekon ihracatta tasarımın payı büyük

İHKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi ödül töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye’nin özellikle son yıllarda tasarım odaklı ihracata odaklandığını vurgulayarak, 22 yıldır düzenlenen Koza Genç Moda Tasarımcıları Yarışması’nın sektöre önemli isimler kazandırdığını söyledi.
Bir süredir ihracat artışında Türkiye ortalamasının 2 katını yakaladıklarına dikkat çeken Tanrıverdi, “İhraç ettiğimiz ürünlerin birim fiyatında sürekli bir artış gözlemliyoruz. İhracatta en büyük pazarımız olan Avrupa, ucuz üretim yapan ülkelerden çıkıp bizden çok daha pahalıya ürün almayı tercih ediyor. Bunda tasarım odaklı yüksek katma değer taşıyan koleksiyonların büyük payı var. Türkiye, aynı kulvarda yarıştığı ülkelerden sıyrılabilmek için tasarıma daha çok ağırlık vermek zorunda. Bu yıl 20 milyar dolar ihracata koşan Türk hazırgiyim sektörünün ekonominin lokomotifi olmasında 22 yıldır düzenlediğimiz Koza Genç Moda Tasarımcıları Yarışması önemli ve vazgeçilmez bir paya sahip. Onların yaratacağı yüksek katma değer ile 2023’de 60 milyar dolar ihracatı yakalayacağız” dedi.

TİM Başkanvekili Çıkırçıoğlu: Mayıs ayında rekor kırdık

TİM Başkanvekili Mustafa Çıkrıkçıoğlu ise yaptığı konuşmada yılın ilk 5 ayında ihracatın yüzde 8 arttığını, mayıs ayında ise cumhuriyet tarihinin ihracat rekorunun kırıldığını söyledi.
Hazır giyimde ise yılın ilk 5 ayında yüzde 12’lik artışla 8 milyar dolarlık ihracatın yakalandığını ifade eden Çıkrıkçıoğlu, tasarım odaklı üretim ile hedeflerin çok daha kolay ve hızlı bir şekilde yakalanabileceğini kaydetti. Mustafa Çıkrıkçıoğlu, Koza Genç Moda Tasarımcıları Yarışması’nın bu yanıyla sektöre önemli yetenekler kazandırdığını sözlerine ekledi. 

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir