KPSS'nin ilk oturumu yapıldı

Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın ikinci oturumu bugün öğleden sonra saat 14:30'da yapılacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

ANKARA - Lisans düzeyinde sadece A grubu ve öğretmenlik kadroları için yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) bitti. KPSS, ÖSYM tarafından bugün ve yarın 81 il merkezi ve Lefkoşa'da yapılacak.

Sınav, bugün sabah ve öğleden sonra, yarın ise sabah ve öğleden sonra olmak üzere 4 oturumda gerçekleştiriliyor. Sınavın bugünkü sabah oturumuna 428 bin 345, öğleden sonraki oturumuna 257 bin 952 aday, Pazar sabah oturumuna 106 bin 290, öğleden sonraki oturumuna ise 62 bin 257 aday katılacak.

Sınavın sabah oturumları saat 9.30'da, öğleden sonra oturumları ise 14.30'da yapılacak.

Adayların sınava gelirken yanlarında, 2009-KPSS Sınava Giriş ve Kimlik Belgesi, fotoğraflı ve onaylı özel kimlik belgesi, bir fotoğraf ile yumuşak uçlu kalem ve silgi bulundurmaları gerekiyor. Cep telefonu yanında olan adaylar, sınav binalarına kesinlikle alınmayacak. Aday, başı açık ve kılık kıyafeti ilgili mevzuata uygun bir şekilde gelmemişse sınava alınmayacak. Bu kurala uymayan adaylar, sınava alınsa bile sınavları geçersiz sayılacak.  

Sınavın bugünkü sabah oturumunda genel yetenek, genel kültür ve yabancı dil; öğleden sonraki oturumunda eğitim bilimleri; Pazar günü sabah oturumunda hukuk, iktisat, işletme, maliye, muhasebe; öğleden sonraki oturumunda çalışma ekonomisi ve endüstrisi ilişkileri, ekonometri, istatistik, kamu yönetimi, uluslararası ilişkiler testleri uygulanacak.    

Sınavda, genel yetenek ve genel kültür testlerinin uygulanacağı bu sabahki oturumuna, tüm adaylar katılacak. Sınavın diğer oturumlarına, adaylar girmek istedikleri kadroların gerektirdiği koşullara göre alınacak.

Öğretmen adaylarının, sınavın bugün sabah ve öğleden sonraki oturumuna girmeleri gerekiyor.