Kriz söz konusu değil

Özbek, Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı Cihaner'in Bursa Başsavcılığı'na atandığı iddialarının gerçeği yansıtmadığını, atamaların kesinleşmediğini belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA- Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başkanı Kadir Özbek, bugün bazı gazetelerde yer alan kurul toplantısında kriz yaşandığı iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirterek, "Kurul toplantılarında herhangi bir kriz söz konusu değil. İddialar gerçeği yansıtmamaktadır" dedi.

HSYK, Dikmen Hakimevi'nde çalışmalarına devam ediyor. Özbek, atamalara ilişkin incelemelerin sürdüğünü ve ataması yapılacak kişilerin dosyalarının tek tek incelendiğini söyledi.

Bugün bir gazetede yer alan "Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in Bursa Başsavcılığına atandığı" iddialarının gerçeği yansıtmadığını ifade eden Özbek, "İsimler üzerindeki atamalar kesinleşmedi. Çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

Unvanlı hakim ve cumhuriyet savcılarının atamalarına ilişkin kararnamelerin de görüşülmeye başlanmadığını bildiren Özbek, "Kurul toplantılarında herhangi bir kriz söz konusu değil. İddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Unvanlı hakim ve savcıların atamalarına ilişkin kararnameyi yakında görüşmeye başlayacağız" diye konuştu.

Özbek, kurul çalışmalarına Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve Adalet Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Kahraman'ın da katıldığını, çalışmaların  sürdürüldüğünü söyledi.

 Ergin: Kriz haberlerini basın yapıyor

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) Adli ve İdari Yargı 2010 Yaz Kararnamesi çalışmalarında bir krizin yaşanmadığını ifade ederek, "Atamalarla ilgili kriz yok, kriz haberlerini basın yapıyor" dedi.

Ergin ile Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Yüksek Seçim Kurulu'nu (YSK) ziyaret etti.

Bakan Ergin, ziyaretin ardından YSK'dan ayrılırken, gazetecilerin HSYK'nın çalışmalarıyla ilgili sorusu üzerine, "Atamalarla ilgili kriz yok, kriz haberlerini basın yapıyor. İçerden dışarıya yansıyan herhangi bir şey yok" diye konuştu.

"Unvanlı hakim ve başsavcıların atamalarına ilişkin kararnamenin görüşülüp görüşülmediği" sorusu üzerine de Ergin, toplantıların devam ettiğini söyledi.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir