”Krizden ilk çıkan tekstil oldu”

Türkün Holding Yönetim Kurulu Başkanı Türkün, ev tekstili konusunda Türkiye'nin en güçlü ihracatçı ülkelerin başında geldiğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

BURSA- Türkün Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erol Türkün, "Krizden en çok etkilenen tekstildi, ilk önce çıkan da tekstil oldu" dedi.

Osmangazi Rotary Kulübü'nün Almira Otel'de gerçekleştirilen haftalık toplantısına konuk konuşmacı olarak katılan Türkün, ev tekstili konusunda Türkiye'nin en güçlü ihracatçı ülkelerin başında geldiğini söyledi.

Kriz sonrası tabloya bakıldığında Batı Avrupa'nın köklü firmalarının kapanmasının ardından, Türkiye'nin pazarlara hakimiyetinin daha da artacağını hesapladıklarını ifade eden Türkün, şöyle konuştu:

"Türkiye, mevcut alt yapı, makine parkuru, yetişmiş insan gücü avantajlarıyla var olan ağırlığını, büyük hasar almış batı Avrupa tekstil sektörü üzerinde artıracaktır. Yabancıların Türkiye bakışı ile kendimize bakış açımız arasında büyük farklılık var. Kendimize bakış açımızda değişikliklere gitmemiz, avantajlarımızın çok daha farkına varmamız gerekli. Türkiye'nin yeni dönemde üzerinde taşıdığı en büyük artılardan birisi de lojistik avantajıdır. Türkiye fiyat avantajı ve yakınlığı ile Avrupa pazarlarında 'yakın Çin' şeklinde tanımlanıyor. Üstelik üst düzeydeki üretim kalitesi mevcut avantajını uzun soluklu devam ettirmesine olanak tanıyor."

Tekstilin otomotivle birlikte yaşanan ekonomik krizden en çok etkilenen sektör olduğunu dile getiren Türkün, "Krizden en çok etkilenen tekstildi ilk önce çıkan da tekstil oldu. Ekonomik parametrelere bakıldığında krizin ardından tekstil sektörü, toparlanma sürecine girdi" dedi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir