Kulüpleri şahıslardan ayıralım

Futbolda şike soruşturması kapsamında Hakan Bilal Kutlualp ifade verdi. Daha 27 kişinin ise şüpheli veya tanık sıfatıyla ifadesinin alınacağı öğrenildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında İstanbul Emniyet Müdürlüğünde ifade veren Fenerbahçe eski yöneticisi Hakan Bilal Kutlualp, ''Gördüğüm kadarıyla bu işler fazla uzamayacak. Sonuna yaklaştık bir an evvel inşallah federasyon bir karar verecek'' dedi.

Kutlualp, ifade vermek amacıyla sabah saatlerinde geldiği İstanbul Emniyet Müdürlüğünün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesinden ayrıldı.

Emniyetten çıkışı sırasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kutlualp, polis ekiplerinin herkesin sandığından ''çok daha akıllı, konulara vakıf ve her şeyi bildiğini'' belirterek, soruşturmayı yürüten polislerin nazik ve çağdaş davranışına hayran kaldığını söyledi.

Emniyette kaldığı 3,5 saat boyunca Fenerbahçe'nin Mali Genel Kurulu ve mali durumuyla ilgili bugüne kadar yaptığı eleştirilerle ilgi sorular sorulduğunu anlatan Kutlualp, sorulan sorulara karşın bildiği her şeyi anlattığını kaydetti.

Kutlualp, bilgilerine başvurulmasının bu sürecin bir parçası olduğunu dile getirerek, bu süre içinde Fenerbahçe platformunun diğer üyelerinin de buraya gelip bilgisine başvurulacağını ifade etti.

Basın mensuplarının soruşturmaya ilişkin izlenimlerini sorduğu Kutlualp, emniyette ön yargılı insan görmediğini ve emniyet personelinin futbol dünyasını iyi takip ederek kendilerine soru sorduğunu ifade etti.

Sonuna yaklaştık

''Gördüğüm kadarıyla bu işler fazla uzamayacak. Sonuna yaklaştık bir an evvel inşallah federasyon bir karar verecek'' diyen Kutlualp, kurum ve kişilerin ayrılması gerektiğini söyledi.

Kutlualp, federasyonun gerekirse 55. maddeyi değiştirmesi gerektiğini anlatarak, ''Bütün futbol dünyası destek vererek, kulüpleri şahıslardan ayıralım. Şahıslar zaten yargıya gidecekler aklanırsa gelecekler, suçlanırsa cezalarını çekecekler'' dedi.

Gazetecilerin, kurultayda muhaliflerin sindirilmesi konusunda Aziz Yıldırım'ın baskısı olduğu iddiasının sorulması üzerine Kutlualp, o konuya ilişkin de soru sorulduğunu ve ona ilişkin bildiği şeyleri emniyette anlattığını ifade etti.

Kutlualp, bir gazetecinin ''Fenerbahçe'nin sonu ne olur?'' şeklindeki sorusuna da ''Fenerbahçe'nin sonu hayırlı olur'' yanıtını verdi.

Federasyonun iyi niyetli olduğuna inandığını, kimsenin iyi niyeti iltimasla karıştırmaması gerektiğini belirten Kutlualp, şunları kaydetti:

''Federasyon bir karara varmak için kılı kırk yarıyor. Biz destek vermiyoruz federasyona, ne basın ne de kulüpler destek veriyor. 'Sadece düşürme bizi diye bağırmak' destek değildir. Burada, federasyonun dayandırdığı maddeleri oturup yorumlamak lazım.''

Aynı gemideyiz

Türk futbolunu hep beraber kurtarmaya çalışacaklarını ifade eden Kutlualp, ''Tabii ki temizleyeceğiz, hiç kimse pisliğin üstüne otursun demiyoruz, oturamaz da bu saatten sonra. Türk futbolu layık olduğu yere gelecektir'' dedi.

Kutlualp, ceza verilecekse kantarın topuzunu fazla kaçırmamak gerektiğini anlatarak, şunları söyledi:

''Artık bu günden sonra hepimiz aynı gemideyiz çürük varsa gemiden atsınlar, gemiyi batırmasınlar. Fenerbahçe'nin en büyük dostu Galatasaray'dır. Galatasaray'ın en büyük dostu Fenerbahçe'dir. Trabzonspor Fenerbahçe'ye lazımdır. Hepimiz kardeşiz, sporu bunun için yapıyoruz. Bu bir milat olsun, düşmanlıklar bitsin. Maçı sahada oynayalım, çıkınca kardeş olalım, bu düşmanlıkları bitirelim.''

Kutlualp, açıklamasının ardından emniyetten ayrıldı.

Bu arada, Fenerbahçe Kulübü kongre üyesi Aram Markaroğlu'nun da emniyete gelerek ifade verdiği öğrenildi.

Eyigüngör ifade verdi

Fenerbahçeli eski yönetici Işık Eyigüngör, futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında ''tanık'' sıfatıyla İstanbul Emniyet Müdürlüğünde ifade verdi.

Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü Yerleşkesi'ne gelen Eyigüngör'ün ifadesi, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde alındı.

Eyigüngör, emniyetten ayrılışı sırasında basın mensuplarının soruları üzerine, ''Emniyet mensupları tanık olarak ifademe başvurdu. Tanık olarak çağırdılar, tanık olarak soru sordular. Emniyet mensuplarına teşekkür ederiz'' dedi.

Öte yandan futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında dün spor yorumcusu Ercan Saatçi'nin savcılıkta ifade vermesinin ardından, futbolcu Semih Şentürk ve hakem Fırat Aydınus'un da bulunduğu 27 kişinin daha şüpheli veya tanık sıfatıyla ifadesinin alınacağı öğrenildi.

Spor yorumcusu Saatçi dün Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesine giderek soruşturmayı yürüten savcıya ifade verdikten sonra adliyeden ayrıldı.

Geçen yıl Fenerbahçe-Gaziantep arasında oynanan maçla ilgili hakem Hüseyin Göçek,  hakem Fırat Aydınus, Fenerbahçeli futbolcu Semih Şentürk,  futbol hayatını Rusya’da sürdüren eski Trabzonsporlu futbolcu Gökdeniz Karadeniz, spor yazarı Alaettin Metin , eski PFDK Başkanı Reşat Bostan, Sabah gazetesi muhabiri Deniz Derinsu, menajer Zafer Demiray, Birleşik Fenerbahçeliler Vakfı Başkanı Aziz Yılmaz, Trabzonspor Eski Başkan Yardımcısı İbrahim Hacıosmanoğlu ifadesi alınacak isimler arasında bulunyor. Akşam gazetesi yazarı Alaattin Metin ve eski PFDK Başkanı Reşat Bostan'ın ifadesinin Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’nde diğer 25 kişinin ise gruplar halinde organize suçlar şubesinde alınması bekleniyor.

Şike soruşturma kapsamında bugüne kadar gözaltına alınarak Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi’ne sevk edilen 76 kişiden 31'i tutuklanırken, 26 kişi savcılıkça, 19 kişi de mahkemece serbest bırakıldı.

Bu konularda ilginizi çekebilir