Kuraklık, Kızılırmak'ta debiyi düşürdü

Irmağın debisinin düşmesi nedeniyle tarihi Kesik Köprü ve Eğri Köprü civarında kuraklığı andıran görüntüler ortaya çıktı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SİVAS - Türkiye'nin en uzun nehri Kızılırmak'ın Sivas kesiminde debi, kuraklık nedeniyle büyük oranda düştü. 

Devlet Su İşleri 19. Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Kızılırmak'ın Sivas girişindeki Dikmencik mevkisinde 28 Ağustos'ta yapılan anlık ölçümlerde ırmağın ortalama debisi saniyede 3,70 metreküp olarak belirlendi. Bu mevkide geçen yıl aynı tarihte debi 4,690 metreküp/saniye olarak ölçülmüştü.   

Irmağın Sivas çıkışındaki Söğütlühan mevkisinde 28 Ağustos'ta yapılan ölçümlerde ise ortalama debi 3,710 metreküp/saniye olarak tespit edildi. Söğütlühan'da ortalama debi geçen yıl aynı tarihte yapılan ölçümlerde ise saniyede 6,360 metreküp olarak belirlenmişti.  

Kuraklığı andıran görüntüler ortaya çıktı  

Irmağın debisinin düşmesi nedeniyle tarihi Kesik Köprü ve Eğri Köprü civarında kuraklığı andıran görüntüler ortaya çıktı.  

Eğri Köprü bölgesinde 40 yıldır hayvancılıkla uğraşan Muzaffer Yılmaz, yaptığı açıklamada, "Kızılırmak, son 10 yılın en kurak dönemini yaşıyor" dedi. 

Keçilerini suyun çekildiği ırmak yatağına indirerek otlattığını dile getiren Yılmaz, "Irmakta su seviyesi son 10 yıldır ilk defa bu kadar düştü" ifadesini kullandı.