Kurbanları canlı yayında kesecek

TSK Mehmetçik Vakfı, kurbanlıkları 400 TL'den, internetten canlı yayında kesecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Mehmetçik Vakfı, vekaleten kesilecek kurban bedelini 400 lira olarak belirledi.

Vakıf Genel Müdürü emekli Tümgeneral Salih Güloğlu, vakıf binasında düzenlediği basın toplantısında, vakıflarının, kuruluşundan bugüne kadar 36 bin 574 kişiye toplam 219 milyon 709 bin lira nakdi yardım yaptığını belirtti. Mehmetçik Vakfının, askerlerin şehit olmaları, herhangi bir nedenden hayatlarını kaybetmeleri veya engelli kalmaları durumunda kendilerine, eş ve çocuklarına yardım ettiğini dile getiren Güloğlu, "Bu vakıf aslında sosyal güvencesi olmayan kimselerin adeta bir sosyal güvenlik kurumudur" dedi.

Vakıfın bu yıl vekaletle kesilecek kurban bedelini 400 lira olarak belirlediğini açıklayan Güloğlu, yaptıkları ihaleler sonucunda bu yıl 90 bin kurban temin edebildiklerini ve bu sayıda kurbanı kesebileceklerini söyledi.

Derileri THK'ya

Kurban derilerini Türk Hava Kurumuna bağışlayacaklarını kaydeden Güloğlu, etlerin bir kısmının ise Bilecik, Sakarya, Düzce, Kocaeli, Bursa, Yalova, Balıkesir, Eskişehir, Afyonkarahisar, Kütahya, Şanlıurfa, Adıyaman, Mardin, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Diyarbakır, Malatya, Gaziantep, Kilis, Osmaniye ve Kahramanmaraş'taki 2 bin 662 şehit ve gazi ailesine dağıtılacağını söyledi.

Kesimlerin kamerayla kaydedileceğini belirten Güloğlu, Eskişehir'deki merkezde yapılacak kesimlerin bu sene ilk defa vakfın internet sitesinden canlı yayımlanacağını bildirdi.

Yüzde 80-85'i yerli hayvan

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Salih Güloğlu, kurbanların yüzde 80-85'nin yerli olduğunu, kurum olarak vekaletle kesilecek kurbanların bedellerini kendilerinin belirlediklerini vurguladı.

Bir soru üzerine, ihaleyi kazanan yedi firmanın adını açıklayan Güloğlu, kesim sırasında bu yıl ilk kez yapılacak canlı yayının gerekçesine ilişkin soruya da şu yanıtı verdi:

"Biz zaten kesimleri kamerayla kaydediyorduk ama yüzde 100'ünü kaydetmiyorduk. Sonuçta aynı işlemler sürekli tekrarlanıyor. Bu nedenle belli periyotlarla kaydediyorduk. Bu sene baştan sona kadar aynı şeyler tekrar da olsa kaydedilecek. İlk defa deneme amaçlı canlı yayın yapacağız. Arzuladığımız sonucu elde edersek, gelecek senelerde tüm kesim bölgelerinde aynı faaliyeti tekrarlayacağız."

Bu konularda ilginizi çekebilir