Küresel düşüş derinleşti

Borsa günü yüzde 2 kayıpla tamamladı, yurtdışında kayıplar yüzde 3'ü aştı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Haftaya alımlarla başlayan İMKB, haftanın ikinci işlem gününde sert düşüş yaşadı. Dış piyasalardaki bozulma yurtiçine de yansıdı, endeks yüzde 2.16 değer kaybetti. Borsa kapanışını 1217 puan düşüşle 55.215 puandan gerçekleştirdi.

Sabah Asya'da, Çin'in büyümesiyle ilgili kaygılar ve Japonya kaynaklı haberler nedeniyle düşüş etkili oldu. Hane halkı harcamalarının düşüşe işaret etmesi ve işsizlik oranındaki yükseliş bölge endeksleri bazında baskı yarattı.

 

Dün ABD borsaları kişisel harcamalar verisinin ardından gelen alımlara rağmen enerji sektöründeki zayıf seyrin etkisiyle sınırlı da olsa ekside kapandı. Bugün ise spot piyasa satışlarla güne başladı.

ABD'de CB tüketici güven endeksi haziranda 62.5 düzeyinde gelmesi beklenirken, 52.9 olarak açıklandı.  Düşüşler yurtdışında derinleşirken, kayıp Avrupa'da bir ara yüzde 4'e ulaştı.

İMKB ise artan satış baskısıyla 54.926 puana kadar düştü. Küçük çaplı tepki alımlarıyla 55 binin üzerinde kapanan borsada 1.5 milyar liralık işlem hacmi oluştu.

Uluslararası piyasada euro, dolar karşısında 1.22'nin altına sarktı. Euro/Dolar şu sıra 1.2175 sent seviyesinde yer alıyor. Öte yandan Dolar/Yen paritesi yüzde 1'in üzerinde kayıpla 88.40 düzeyinde.

Yurtiçinde ise serbest piyasada dolar 1.5880 TL'den, euro 1.9300 TL'den günü tamamladı.

Çeyrek altın 104 liradan, cumhuriyet altını 422 liradan el değiştirdi. 

Tahvil-bono cephesinde ise 25 Ocak 2012 vadeli gösterge kıymette bileşik faiz yüzde 8.80 seviyesinden kapandı.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir