Kurtulmuş: Hastaneye Miyazaki'nin ismi verilsin

HAS Parti Genel Başkanı Kurtulmuş, Van'da yaşamını yitiren yardım gönüllüsü Japon Atsushi Miyazaki'nin isminin bir hastaneye verilmesini istedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Van'da meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki deprem sonrası yıkılan Bayram Oteli'nde yaşamını yitiren arama kurtarma organizasyonu çalışanı Atsushi Miyazaki'nin adının Van Devlet Hastanesi'ne verilerek yaşatılması gerektiğini bildirdi.

Kurtulmuş, yazılı açıklamasında, Van'da meydana gelen büyük depremin acılarının yeni sarılmaya başlamışken, 5,6'lık depremde yeniden can kaybı yaşanmasının gerçekten vahim bir tablo ile karşılaşılmasına neden olduğunu belirtti.

"İlk depremde hasar görmüş binalardan olduğu anlaşılan Bayram Otel'in ve Aslan Otel'in depremin hemen ardından kapatılmaması ve üstelik yardım gönüllülerin ve medya mensuplarının Bayram Otel'de kalmasına izin verilmesi çok ciddi bir ihmalin olduğunu göstermektedir" diyen Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Japonya'dan Van'daki depremde arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere koşup gelen Atsushi Miyazaki, bölge de görev yapan Doğan Haber Ajansı mensupları Sebahattin Yılmaz, Cem Emir ve diğer vatandaşlarımızın vefatları bu büyük ihmalin sonucudur. Uzmanlarında sık sık belirttiği 'deprem değil yapı kalitesi düşük bina öldürür' gerçeği 5,6'lık bir depremin bile ne tür vahim sonuçlar ortaya çıkaracağını bir kez daha göstermiştir. Başbakan Erdoğan;a, ilgili Bakanlara ve tüm yetkililere çağrı da bulunuyoruz; 5,6 büyüklüğündeki deprem sonucunda şu ana kadar hayatını kaybettiği açıklanan 32 kişinin ölümünde ihmali bulunan, hasarlı olmasına rağmen Bayram Otel ve Aslan Otel'in işletilmesine ve açık kalmasına müsaade eden her kim ise mutlaka adaletin önüne çıkarılmalı ve hesap vermelidir.

Bayram Otel'in enkazında kalarak vefat eden insanlığımızı bize yeniden hatırlatan yardım elçisi Atsushi Miyazaki'nin adı bazı sivil inisiyatif gruplarının önerdiği gibi Van Devlet Hastanesi'ne verilerek yaşatılmalıdır."

Kurtulmuş, açıklamasında, depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelerine de sabırlar diledi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir