Kurtulmuş yeniden genel başkan

Saadet Partisi Kongresi'nde, Numan Kurtulmuş, Genel Başkanlığa yeniden seçildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Saadet Partisi Kongresi'nde, üçüncü tur oylamada geçerli 310 oyun tamamını alan Numan Kurtulmuş, Genel Başkanlığa yeniden seçildi.

Kongrede, oy sandıklarının kapanmasının ardından sayıma geçildi. Sayım sonucunda kayıtlı bin 250 delegeden 634'ü oy kullandı. Bu oylardan 571'i geçerli sayılırken, 63'ü geçersiz sayıldı. Numan Kurtulmuş'un 'beyaz" listesi 490 oy alarak, seçimi kazandı. Ancak Kurtulmuş, genel başkanlık için gereken salt çoğunluk oyuna ulaşamadı.

Genel başkanlık için yapılan ikinci tur oylama sonucunda da başkanlık için yeterli oy çıkmadı.

İkinci tur seçiminde kayıtlı bin 250 delegeden 287'si oy kullandı. Bu oylardan 279'u geçerli kabul edilirken, 8 oy da geçersiz sayıldı.

Üçüncü tur oylamada kullanılan 316 oydan 6'sı geçersiz sayıldı.

İlk iki turda genel başkanlık için yeterli oyu alamayan Kurtulmuş, "salt çoğunluk" şartı aranmayan üçüncü turda 310 oyla, Saadet Partisi Genel Başkanlığına tekrar seçildi.

Listede 42 yeni isim

Saadet Partisi Genel Kongresi'nde Genel Başkan Numan Kurtulmuş'un listesinde 42 yeni isme yer verildi.

Kurtulmuş, genel başkanlık için gerekli olan salt çoğunluğa ulaşamazken, parti tüzüğü gereği seçime sunduğu Genel İdare Kurulu (GİK) ve Yüksek Disiplin Kurulu listesi seçimi kazandı.

Kurtulmuş'un listesinde Necmettin Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan ve kızı Elif Erbakan Altınöz gibi isimlerin yanı sıra partide daha önceki dönemlerde görev almış bazı isimler de listelerde yer alamadı.

Kurtulmuş'un GİK listesinde Şevket Kazan ve Mete Gündoğan, Temel Karamollaoğlu, Ahmet Tekdal, Celal Asiltürk, Orhan Altınöz ve Yasin Hatipoğlu gibi isimler kendisine yer bulamadı.

Bu konularda ilginizi çekebilir