Kurtulmuş'tan 'Kobani' açıklaması

Numan Kurtulmuş, Kobani’de yaşanan saldırı ve ardından başlayan çatışmalar ile ilgili Twitter hesabından açıklamalarda bulundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Bugün Kobani'de yaşanan son gelişmelerle ilgili sizlerle ve kamuoyuyla bazı bilgileri paylaşmak istiyorum. DAEŞ militanlarının Türkiye sınırlarından geçtiği iddiası tamamen yalandır ve bir kara propagandanın parçasıdır. Türkiye ilk andan itibaren Kobani'den gelen yaralılar ve insani yardıma ihtiyaç duyan sığınmacılar için alarm durumuna geçmiştir. Şanlıurfa Valiliğimiz ve AFAD ekiplerimiz yaralılar ve insani yardım için her türlü tedbiri almış durumdadır. Şimdiye kadar, Kobani'deki çatışmalardan Türkiye'ye 96 yaralı, 4 ölü hastanelerimize ulaşmıştır. Yaralıların tedavisi sürmektedir" dedi. 

'Bu zor süreci yardımlaşarak, hep birlikte aşacağız'

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Kobani'de yaşanan saldırı ve ardından başlayan çatışmalar ile ilgili Twitter hesabından açıklamalarda bulundu. Numan Kurtulmuş, "Yaşadığımız bu hassas süreçte bölgedeki vatandaşlarımızı, medya mensuplarımızı, STK'ları ve siyasileri sorumlu davranmaya davet ediyorum. Bu zor süreci yardımlaşarak, dayanışma, sağduyu ve sorumluluk bilinci içinde hep birlikte aşacağız. Biz süreci ve gelişmeleri tüm sorumlu arkadaşlarımızla birlikte takip ediyoruz. Kamuoyunu da sürekli bilgilendirmeyi sürdüreceğiz" dedi.