Kütahya'da 5 hektar kül oldu

Altıntaş ilçesinde çıkan yangında 5 hektar bozuk ormanlık alan zarar gördü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KÜTAHYA - Kütahya'nın Altıntaş ilçesinde çıkan yangında, 5 hektar bozuk ormanlık alan zarar gördü.

Alınan bilgiye göre, ilçeye bağlı Genişler köyü yakınındaki bozuk ardıç ve meşe sahasında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

Yangın, Orman Bölge Müdürlüğü ve bağlı işletmelerin yanı sıra çevre belediyelere ait ekiplerin müdahalesiyle yaklaşık 3 saatte kontrol altına alındı.

Kütahya Orman Bölge Müdürü Cumali Akın, anız yakılması sonucu alevlerin tarladan ormanlık alana sıçramasıyla yangının çıktığını tahmin ettiklerini bildirdi.

Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyen yangına, Orman Bölge Müdürlüğü ve bağlı işletmelerle çevre belediyelere ait ekiplerin 10 itfaiye aracı ve 3 su tankıyla müdahale ettiğini belirten Akın, yangının yaklaşık 3 saatte kontrol altına alınıp soğutma çalışmasına başlandığını söyledi.

Akın, yangın nedeniyle bozuk ardıç ve meşe ağaçları bulunan 5 hektar ormanlık alanın tahrip olduğunu kaydetti.

Kastamonu'da yandı

Kastamonu'nun Cide ilçesindeki Sarı köy mevkisinde henüz belirlenemeyen çıkan yangın itfaiye ekipleri ve köylülerin müdahalesiyle söndürüldü.

Yangında 15 dönüm ormanlık alanın zarar gördüğü bildirildi.

Öte yandan Muğla'nın Fethiye ilçesinde çıkan orman yangını söndürüldü.

İlçeye bağlı Kumluova beldesi Çayağızı mevkisinde ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle iki ayrı noktada yangın çıktı.

Fethiye Orman İşletme Müdürü Reşat Tunç, yangına Fethiye Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı 1 helikopter, 5 arazöz, 30 orman işçisiyle müdahale ettiklerini söyledi.

Tunç, çevre belediyelerin de itfaiye ekiplerinin yangına müdahalede bulunduğunu belirterek, "Yangında 1 dekarlık alan tamamen yandı. Yangın şu an kontrol altına alındı ve soğutma çalışmalarına başladık" diye konuştu.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir