Kütahya'da eğitime ara verildi

Hisarcık'ta ilk ve orta dereceli okullarda eğitim ve öğretime 30 Mayıs'a kadar ara verildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KÜTAHYA - Kütahya'nın Simav ilçesinde önceki gün meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremden etkilenen Hisarcık ilçesinde, ilk ve orta dereceli okullarda eğitim ve öğretime 30 Mayıs tarihine kadar ara verildi.

Alınan bilgiye göre, deprem sırasında bir kişinin yaşamını yitirdiği, bazı binalarda da hasar bulunan Hisarcık'ta bazı vatandaşlar Kaymakamlığa başvurarak, okullarda eğitim ve öğretime bir süre ara verilmesini talep etti.

Kaymakamlık, Kütahya Valiliğinin onayıyla Hisarcık ilçe merkezi, belde ve köylerde ilk ve orta dereceli okullarda eğitim ve öğretime 30 Mayıs tarihine kadar ara verilmesini kararlaştırdı.

Depremin merkez üssü Simav'da, ilk ve orta dereceli okullarda eğitim ve öğretime 30 Mayıs'a kadar ara verilmesine ilişkin karar dün açıklanmıştı.

834 konuta "oturulamaz" raporu

Kriz Merkezi Başkanlığınca hazırlanan rapora göre, çeşitli illerden yönlendirilen 77 teknik personelden oluşan 31 ekip Simav, Şaphane ve Gediz ilçelerinde binalardaki hasar durumunu inceliyor.

Simav'da incelenen 2 bin 89 konuttan 783'üne "hasarlı, oturulamaz", 750'sine "hasarlı, oturulabilir" raporu verildi ve yıkılan bina sayısı 12, acilen boşaltılması gereken konut sayısı 221 olarak belirlendi. Ekipler bu ilçede hasar tespitine devam edecek.

Tespit çalışmasının tamamlandığı Şaphane'de de 3 bin 137 konut incelendi ve 43'üne "hasarlı, oturulamaz", 258'ine "hasarlı, oturulabilir" raporu verildi. Gediz'de ise 8 konuta "hasarlı, oturulamaz", 21 konuta "hasarlı, oturulabilir" raporu düzenlendi. Böylece Simav, Şaphane ve Gediz'de "hasarlı, oturulamaz" raporu verilen konut sayısı 834 oldu.

Türk Kızılayı Genel Müdürlüğü denetiminde Simav'a sevk edilen 4 bin 521 çadır, 24 bin 65 battaniye ve 3 bin 26 yatak ihtiyaç sahiplerine dağıtılırken, Simav'daki çadır kent alanına çadırlar, Kütahya Hava Er Eğitim Tugayı'ndan görevlendirilen 300 er ve çeşitli illerden gelen 160 arama kurtarma personeli tarafından kuruldu.

Kütahya Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce oluşturulan 8 kişilik ekip ise çadır kentte ve ihtiyaç duyulan yerlerde depremzedelere psikolojik destek sağlıyor.

Çadır kurma işlemlerinin tamamlandığı Simav'da, riskli minare ve yüksek binalarının yıkımı için İstanbul Büyükşehir Belediyesince gönderilen ekipler de çalışmalarına başladı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir