Kutlama yasağını tanımayacağız

"CHP olarak Ankara'da Valiliğin yasak koyduğu yürüyüş dahil olmak üzere Cumhuriyet Bayramı'nı kutlayacağız, yürüyüşlere, mitinglere, şölenlere katılacağız"

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
 
ANKARA - CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, dini ve milli bayramların yasaklanamayacağını savunarak, "CHP olarak Ankara'da Valiliğin yasak koyduğu yürüyüş dahil olmak üzere Cumhuriyet Bayramı'nı kutlayacağız, yürüyüşlere, mitinglere, şölenlere katılacağız" ifadelerini kullandı.
Tekin, yazılı açıklamasında, Cumhuriyetin ilanından 79 yıl sonra Ankara'da Valiliğin, "Cumhuriyet Yürüyüşünü" yasakladığını ileri sürdü.
Tekin, şunları kaydetti:
"Bu yasak, Valiliğin de bu Vali'ye yasağı sürdür diye icazet verenlerin de alınlarında kara bir leke olarak kalacaktır. Çünkü tarihe saygı, dine, inanca saygı bir yana, aklı, fikri, izanı olan herkes bilir ki iki şey yasaklanamaz. Bunlardan biri dini bayramlardır biri de milli bayramlardır. Bu bayramları yasaklamak insanlık ayıbıdır. Bu ayıp öyle unutulacak akıldan çıkarılacak ayıplardan değildir. İnsanın yüzüne kara bir leke olarak yapışır kalır. Bu nedenle, Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana göğsümüzü gere gere kutladığımız milli bayramlarımızı da dini bayramlarımızı da kutlamaya devam edeceğiz. Sadece kutlamakla da kalmayacağız bu insanlık ayıbının hesabını da soracağız. CHP olarak Ankara'da Valiliğin yasak koyduğu yürüyüş dahil olmak üzere Cumhuriyet Bayramı'nı kutlayacağız, yürüyüşlere, mitinglere, şölenlere katılacağız."