Kütlü pamuğun alım fiyatı yükseldi

ÇUKOBİRLİK kütlü pamuk alım fiyatlarını, iç ve dış piyasadaki gelişmeleri dikkate alarak yukarıya çekti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ADANA - Çukurova Pamuk, Yerfıstığı ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (ÇUKOBİRLİK) Yönetim Kurulunun, 6 gün önce açıkladığı kütlü pamuk alım fiyatlarını, iç ve dış piyasadaki gelişmeleri dikkate alarak yukarıya çektiği bildirildi.

ÇUKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Bal, yazılı açıklamasında, her zaman ortak üreticilerin yanında olacaklarını belirterek, kütlü pamuk fiyatlarının piyasalarda yükselmesi durumunda, bu yönde karar alacakları taahhüdünde bulunduklarını ve bu sözlerinin arkasında durduklarını kaydetti.

Yeni ayarlamaya göre, daha önce 1,37 lira olarak açıklanan kütlü pamuğun alım fiyatını 1,67 liraya, Amik Ovası kütlü pamuğunu 1,38 liradan 1,69 liraya, Diyarbakır yöresi kütlü pamuğunu ise 1,41 liradan 1,72 liraya çıkardıklarını belirten Bal, "ÇUKOBİRLİK'e getirilen kütlü pamuk bedelleri peşin ödeniyor" dedi.

Çiftçinin emeğini kesinlikle heba etmeyeceklerini vurgulayan Bal, şöyle devam etti:

"Kooperatifçilik hizmetlerini en iyi şekilde sunma konusunda kararlıyız. Ortaklarımızın artık şuna inanmaları gerekir ki, ÇUKOBİRLİK kar ettiğinde, kazancını artırdığında, bu kesinlikle kendilerine yansıyacak. Piyasalardaki gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Uygulamalarımız tamamen ortak üreticilerimizin lehine olacak. Ortaklarımıza, bunları dikkate alarak kurumlarına sahip çıkmaları ve ürünlerini getirip teslim etmeleri konusunda bir defa daha çağrıda bulunuyorum."

Yeni fiyatların dünden itibaren geçerli olduğu belirtildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir