Kutu içindeki ölü bebek teslimine inceleme

Akdağ, aynı durumdaki bebeklerin uygun koşullar içinde yakınlarına teslim edildiğini belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın talimatı üzerine, Teftiş Kurulunca görevlendirilen bir müfettişin, Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hayatını kaybeden prematüre bir bebeğin cenazesinin yakınlarına kutu içinde teslim edilmesi konusunu ivedi olarak incelemeye başladığı bildirildi. 

Sağlık Bakanlığı, Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hayatını kaybeden prematüre bir bebeğin naaşının kutu içerisinde yakınlarına teslim edilmesiyle ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Söz konusu hastanede ve diğer bütün hastanelerde, aynı durumdaki bebeklerin uygun pusetler ve koşullar içerisinde yakınlarına teslim edilmesi gerektiği belirtilen açıklamada, hayatını kaybeden bir bebeğin naaşının kutu içerisinde yakınına teslim edilmesi görüntülerinin Sağlık Bakanı Akdağ'ı da son derece üzdüğü ve rahatsız ettiği kaydedildi. Açıklamada, şöyle denildi: 

"Genelde bütün vatandaşlarımızın, özelde ise anne ve bebek sağlığı konusunda hassasiyeti kamuoyumuzda çok iyi bilinen Bakanımız, Teftiş Kurulu marifetiyle konunun hızlıca incelenmesi ve bu duruma sebep olan görevli ya da görevliler hakkında işlem yapılması talimatını vermiş ve Teftiş Kurulumuzca görevlendirilen bir müfettiş konuyu ivedi olarak incelemeye başlamıştır. 

İnsan onurunu zedeleyici bulduğumuz bu görüntülere sebep olan görevliler hakkında yapılan inceleme bu akşama kadar tamamlanacak ve kusuru görülenler hakkında gerekli yasal işlemler yapılacaktır." 

Açıklamada, insani açıdan uygun bulunmayan ve Akdağ'ın ziyadesiyle hassas olduğu bu konuda gerekli duyarlılığın devam ettirilmesi hususunda bütün ilgililerin tekrar uyarıldığı da belirtildi.