Kuveyt Türk'ün altın yatırım fonu İMKB'de

Kuveyt Türk'ün Altın Borsa Yatırım Fonu İMKB'de GOLDP kodu ile işlem görmeye başladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Kuveyt Türk'ün altın borsa yatırım fonu GoldPlus, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda (İMKB) işlem görmeye başladı.

GoldPlus'ın Borsa'da işlem görmeye başlaması dolayısıyla İMKB seans salonunda düzenlenen törende konuşan İMKB Başkanı Hüseyin Erkan, halka arz seferberliğinin devam ettiğini belirterek, bugün Borsa'ya yeni bir enstrüman getirdiklerini söyledi.

Yeni fonun, özellikle kriz döneminde güvenli liman olarak tanımlanan altına yatırım yapmak isteyen yatırımcılar için önemli bir ürün olacağını ifade eden Erkan, altının son yıllarda iyi bir performans gösterdiğini anımsattı.

İMKB'de bu yıl 14 şirketin halka arzını tamamladığını, 4 özel sektör tahvili ve 2 borsa yatırım fonunun da halka arz edildiğini belirten Erkan, piyasadan elde edilen fonların toplamının ise 1 milyar 600 milyon lira civarında olduğunu bildirdi.

Yılın ikinci yarısında da halka arzların sürmesini beklediklerini ifade eden Erkan, halka arz seferberliğinin bundan sonra da süreceğini dile getirdi.

Kuveyt Türk Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Alomar törenda yaptığı konuşmada, Kuveyt Türk'ün kurulduğu günden bu yana sağlam ve güçlü ortaklık yapısıyla küresel bankacılıkta önemli başarılara imza attığını söyledi.

Türkiye pazarının kendileri için önemine değinen Alomar, "Diğer ülkelere göre Türkiye'deki büyüme potansiyelimizi de yüksek görmekteyiz. Uzun vadede baktığımız Türkiye operasyonumuzun, grup içinde diğer ülke iştirakleri içinde ilk sırayı almasını öngörüyoruz" dedi.

Kuveyt Türk Katılım Bankası Genel Müdürü Ufuk Uyan yaptığı konuşmada, müşterilerine ve yatırımcılara yenilikçi yatırım ve ürünler sunma hedefiyle bu kez altına dayalı borsa yatırım fonu GlodPlus'ı halka arz ettiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"GoldPlus altın borsa yatırım fonu ile hem mevcut müşterilerimize hem de tüm piyasaya altına borsada yatırım imkanı sunmayı amaçlıyoruz. Faizsiz esaslarda yeni, farklı yatırım ve hazine ürünlerini de önümüzdeki günlerde piyasaya sunmak ve bu alandaki boşluğu yenilikçi ürünlerle doldurma konusunda öncülük etme hedefindeyiz.

 2-3 yıldır altına yatırım yapan bir bankayız. Bireysel yatırımcıya ilişkin ürünler sunduk. Şimdi sıra kurumsal yatırımcıya geldi. Bireysel emeklilik sistemin de faizsiz olarak dizayn edilebilmesi için faizsiz bir altın ürününe ihtiyaç var. Umut ediyorum ki bu ürünümüz bu amaca da hizmet edecek. Bundan sonra da başka ürünleri Borsamıza getirmeyi umut ediyoruz."

Uyan, en kısa zamanda Kuveyt Türk'ün halka arzında buluşmak istediklerini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Kuveyt Türk'ün Altın Borsa Yatırım Fonu, gongun çalınmasıyla işlem görmeye başladı. İMKB'de GOLDP kodu ile işlem görmeye başlayan ve yöneticiliğini Bizim Menkul Değerler'in yaptığı altın borsa yatırım fonunun her 1 payı 1 gramı temsil edecek. Fon portföyü, katılım bankası prensiplerine uygun olarak oluşturulacak ve yönetilecek.

Bu konularda ilginizi çekebilir