Kuveyt'ten müteahhitlere 24 milyar dolarlık davet

Türk firmalarının aktif olarak büyük altyapı projelerine katılması isteniyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Kuveyt, önümüzdeki dönem gerçekleştirilecek büyük altyapı projelerinin Türk firmalarınca üstlenilmesini istedi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türk müteahhitlerinden 70'den fazla ülkede 150-155 milyar dolarlık iş hacmine ulaştığını bildirdi.

Geçtiğimiz günlerde Arap Ekonomik Forumu nedeniyle Beyrut'a giden Maliye Bakanı Şimşek, burada Kuveyt Başbakan Yardımcısı Ahmet El Fahd El Cabir El Sabah ile de bir görüşme yaptı.

Şimşek, Kuveyt Başbakan Yardımcısı ile görüşmesinde Türk müteahhitlik firmalarının uluslararası başarısının da gündeme geldiğini bildirdi. El Sabah'ın ülkesinde gerçekleştirilecek büyük ihalelere Türk firmalarının katılmasını istediğini kaydeden Şimşek, şu açıklamada bulundu:

"Kuveyt hükümeti, bu ülkede 24 milyar dolarlık altyapı yatırımı planlamış. Türk firmalarının aktif olarak bu projelere, ihalelere katılmasını istiyorlar. Kuveyt Başbakan Yardımcısı, bu durumu bizzat bana iletti. Ben, bu hafta Türkiye-Kuveyt Karma Ekonomik Komisyon (KEK) toplantıları için bu ülkeye gideceğim. Başbakan Yardımcısı El Sabah, kendisiyle yaptığımız görüşmede, bana (Kuveyt'e geldiğinde, beraberinde mümkünse geniş bir işadamı grubu getir. Onlarla beraber gel. 24 milyar dolarlık altyapı yatırımımız olacak. Biz, Türklerin de ülkemizin kalkınmasında, alt yapının yenilenmesinde aktif şekilde rol almasını istiyoruz. Müteahhitlerinizin bu projelerde yer almasını istiyoruz. Türk müteahhitleri, bizim pazarımızda da faaliyette bulunsun. Buraya mutlaka Türk işadamları da gelsin, biz onlarla görüşelim) dedi.

Biz de, bunu değerlendireceğiz ve Türk müteahhitlik firmalarının Kuveyt'te de büyük projeleri üstlenmesi için gereken katkıyı sağlayacağız."

Türk müteahhitlik sektörünün büyük bir gelişim gösterdiğini de belirten Bakan Şimşek, "Müteahhitlerimiz, 70'den fazla ülkede 150-155 milyar dolarlık iş hacmine ulaştı. Bugün müteahhitlerimiz dünyanın bir çok ülkesinde başarılı projelere imza atıyor, çok başarılı işler yapıyor. Ben, bu durumun artarak devam edeceğine inanıyorum" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir