Kuvvetli yağış etkisini sürdürüyor

Özellikle İstanbul ve çevrsinde etkili olan kuvvetli yağış bugünde devam edecek. Vatandaşların yaşanabilecek olumsuzluklara karşı uyarıda bulunuldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bolu, Düzce, Karabük, Zonguldak ve Bartın ile Ankara'nın kuzey kesimlerinde kuvvetli yağış bekleniyor. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre,Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Balıkesir, Afyon, Kütahya, Isparta, Antalya'nın iç kesimleri, Osmaniye, Adana'nın kuzey ve doğu ilçeleri, Mersin'in iç kesimleri, Hatay'ın kıyı kesimleri, Artvin ve Ardahan ile Ordu çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bolu, Düzce, Karabük, Zonguldak ve Bartın ile Ankara'nın kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 

Hava sıcaklığının batı kesimlerde 1 ile 3 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. 

Rüzgarın, genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden, hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın güneybatısı, Kıyı Ege, Doğu Akdeniz'in doğusu ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor. 

Kuvvetli yağış uyarısı

Yağışların; İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bolu, Düzce, Karabük, Zonguldak ve Bartın ile Ankara'nın kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (su baskını, ulaşımda aksamalar, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor. 

Bu konularda ilginizi çekebilir