Kuvvetli yağış ve rüzgara dikkat

Marmara'nın batısı ile İzmir ve Manisa dışında sağanak; İç Anadolu'nun doğusu, Karadeniz ve Doğu Anadolu'da da kuvvetli rüzgar bekleniyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Hava sıcaklığı İç Anadolu, Karadeniz ve Doğu Akdeniz'de 4 ila 6 derece azalacak, Trakya'da 2 ila 4 derece artacak.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, genelinde (Marmara'nın batısı ile İzmir ve Manisa dışında) sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların; öğle saatlerinde Doğu Akdeniz, Bartın, Sinop ve İnebolu, akşam saatlerinde Tunceli, Bingöl, Erzincan, gece saatlerinden sonra Muş, Bitlis, Siirt ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Rüzgarın Türkiye'nin batısında kuzey ve kuzeybatı, iç ve doğusunda güney ve güneybatı yönlerden orta kuvvette, İç Anadolu'nun doğusu, Karadeniz ve Doğu Anadolu'da kuvvetli olarak (40-60 km/s) esmesi bekleniyor.

Yağışların; Doğu Akdeniz, Bartın, Sinop ve İnebolu, akşam saatlerinde Tunceli, Bingöl, Erzincan, gece saatlerinden sonra Muş, Bitlis, Siirt ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, taşkın, yıldırım düşmesi, ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

Rüzgarın; İç Anadolu'nun doğusu, Karadeniz ve Doğu Anadolu'da kuvvetli olarak (40-60 km/s) esmesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

Bazı illerde hava durumu

Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:

İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, Anadolu Yakası akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak yağışlı (20)

ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak yağışlı (20)

İZMİR: Parçalı ve çok bulutlu (22)

ADANA: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; doğu çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. (28)

ANTALYA: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde kadar aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (22)

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı (23)

ERZURUM: Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlı (23)

DİYARBAKIR: Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (29)

Bölgelerde hava durumu

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar doğusu (İstanbul'un Anadolu Yakası, Bursa, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bilecik) aralıklı sağanak yağışlı geçecek.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar güney ve doğusu (Muğla, Aydın, Denizli, Uşak, Afyon, Kütahya) aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Hatay, Osmaniye, K.Maraş ve Adana'nın doğu çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; doğusunda, güneybatıdan (lodos) kuvvetli olarak (40-60 km/s) esecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Bartın, Sinop ve İnebolu çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz ile zamanla bölge geneli aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; akşam saatlerinde Bayburt, gece saatlerinden sonra Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Hopa çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; bölge genelinde güneybatıdan (Lodos) kuvvetli olarak (40-60 km/s) esecek.

DOĞU ANADOLU: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra batısı, gece saatlerinde bölge geneli aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; akşam saatlerinde Tunceli, Bingöl, Erzincan gece saatlerinden sonra Muş, Bitlis ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; bölge genelinde güneybatıdan (Lodos) kuvvetli olarak (40-60 km/s) esecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinde batısı, zamanla doğu çevreleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; gece saatlerinden sonra Siirt çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir