Kuzey Kıbrıs'ta gastronomi zirvesi

Paris’te 1248 yılında kurulan Chaine des Rotisseurs zinciri Kuzey Kıbrıs’ta ilk yemeğini gerçekleşirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Mutfak sanatları, şarap ve yüksek kaliteli yemekle ilgilenen amatör ve profesyonelleri bir araya getirmeyi amaçlayan uluslararası bir gastronomik topluluğu olan Chaine des Rotisseurs, önceki gün Kuzey Kıbrıs’ta ilk etkinliğini gerçekleştirdi.

Merit Royal Premium Hotel’in toplantı salonunda gerçekleştirilen yemeğe, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Özdil Nami, Dünya Chaine des Rotisseurs Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Türkiye Chaine des Rotisseurs Başkanı Muhammet Hamam, Chaine des Rotisseurs Güney Kıbrıs Başkan Yardımcısı Haris Savva ve Chaine des Rotisseurs üyesi John Cregoriou da katıldı. Yemekte bir konuşma yapan Merit Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Reha Arar, böylesine değerli bir yemeğin Merit Royal Hotel’de yapılmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kuzey ve Güney’in kardeş olduğunu belirten Reha Arar, “Bizler turizm elçileri olarak barıştan, dostluktan ve birlikten yanayız. Bunun nişanesi olarak konuklarımız arasında bulunan Chaine des Rotisseurs Güney Kıbrıs Başkan Yardımcısı Sayın Haris Savva‘ya ve Chaine des Rotisseurs üyesi olan John Cregoriou’ya bu gecenin anısına birer zeytin dalı plaketi takdim ediyorum. İnşallah bu zeytin dalı bu tipte kardeş yemeklerinin, dost yemeklerinin ülkelerimizde artmasını, bizlerin bu yemeklere çok rahatlıkla gidip gelmemizi ve her iki ülkenin gastronomi alanında gelişmesini sağlar” dedi.

Özel menüler hazırlandı

3 gün boyunca misafir edilen ve Kuzey Kıbrıs’ı gezen Chaine des Rotisseurs üyelerine özel bin menü hazırlandı. Menüde İtalyan şarabı Pinot Grigio eşliğinde yeşil limon ve cevizli avokado, Fransız şarabı Bordeaux Blanc eşliğinde üçlü Kıbrıs tadımı, Türk şarabı Sarafin Chardonnay eşliğinde tütsülenmiş ılık somon, İtalyan şarabı Sangiovese eşliğinde özel sunumda, tel askıda kurutulmuş et dilimleri, Fransız şarabı Chateauneuf du Pape eşliğinde ördek ravyoli, özel tasarım buz tabağında hardallı sorbe, Fransız şarabı Chateau Magnol eşliğinde ekmek kasede tavşan topçası, Portekiz şarabı White Tawny Port eşliğinde mango ve Hindistan cevizli yumurta çikolata ve pastilage dekorunda kuru meyveli ve çerezli nuga ikram edildi. Yemeğin ardından devam eden gele gecesinde, Merit Royal Hotel’in 30 kişilik mutfak ve 30 kişilik servis ekibi, başarılarından dolayı ayakta alkışlandı. Merit Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Reha Arar’a Merit’in başarılarından dolayı teşekkür plaketi verildi. Merit Royal F&B Koordinatörü Faik Çiftçioğlu’na ise başarı sertifikası verildi.

Chaine des Rotisseurs bünyesine Merit Royal Hotel’den de üyeler kattı. Merit Royal Hotel Genel Müdürü İrfan Hürriyetoğlu, Merit Royal Casino Müdürü Muhammet Yılmaz, Merit Hotelleri Yönetim Kurulu Üyesi Aytekin Yayla, F&B Koordinatörü Faik Çiftçioğlu ve Merit Royal Mutfak Şefi Adem Aksu, Chaine des Rotisseurs üyesi oldular.