La Liga'da haftanın en iyisi Arda Turan

İspanya 1. Futbol Ligi'nde (La Liga) Granada-Real Madrid dışında tamamlanan 2. hafta maçları sonunda haftanın en iyi futbolcusu, Rayo Vallecano'ya bir gol atan, 2 de asist yapan Arda Turan seçildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MADRİD - İspanya 1. Futbol Ligi'nde (La Liga) Granada-Real Madrid dışında tamamlanan 2. hafta maçları sonunda haftanın en iyi futbolcusu, Rayo Vallecano'ya bir gol atan, 2 de gol asisti veren milli futbolcu Arda Turan seçildi.

İspanya'nın spor gazetelerinden Marca, haftanın en iyi takımını Rayo Vallecano'yu 5-0 yenen Atletico Madrid, en iyi futbolcusunu da Arda Turan olarak gösterdi. Gazetede Arda Turan için, ''Türk futbolcu bir gün layık olduğu değeri alacak'' denilirken, ''Arda, dört dörtlük bir maç çıkardı. Takımının 5 golünün 3'ünün baş aktörü oldu'' ifadeleri yer aldı.

Diğer spor gazetelerinden AS, ''Arda takımın beyni'' diye yazarken, El Mundo Deportivo da, ''Türk futbolcudan tam bir gösteri. Bir gol, iki asist ve Maradonavari bir oyun. Rayo Vallecano için tam bir kabustu'' yorumunda bulundu.

Haberlerde ayrıca, La Liga tarihinde bu zamana kadar en fazla gol atan Türk futbolcunun Nihat Kahveci (76 gol) olduğu hatırlatılarak, Arda Turan'ın Rayo'ya attığı golle 3. sezonundaki toplam gol sayısını 9'a çıkardığı ve 2000-2004 yılları arasında Real Sociedad ve Espanyol formalarını giyen Tayfun Korkut'un gol sayısını yakaladığı belirtildi.

Öte yandan İspanya'nın prestijli gazetelerinden El Pais de, ''Sihir onun ayaklarında ama buna niyetlenirse'' dediği Arda Turan için övgü dolu şu ifadeleri kullandı:

''Falcao, Kun, Torres... Evet, önemli figürler ama Atletico taraftarları takımlarının 1. lige dönmesinden bu yana forvetin arkasında bu kadar iyi bir futbolcu tanımadı. Dün sahada dans etti ve Rayo'nun başını döndürdü. Tüm dahiler gibi o da arada duraklasa da mükemmel bir günün keyfini çıkardı. Evet bu böyle, ne zaman şevki gelirse futbolu gösteriye dönüşüyor. Büyük bir takım için lider bir yetenek ve onun yönetimindeki Atletico, geçen iki hafta sonunda Madrid ve Barcelona'ya en yakın aday olarak büyük bir takım olduğunu gösterdi.''