Latek, Afrika'da üs kuruyor

Kenya'da kurulacak Lojistik Koordinasyon Merkezi ile Afrika pazarında zorlanan Türk ihracatçısına depolama, dağıtım ve tahsilat gibi hizmetler aynı anda verilecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Latek Lojistik, Kenya'da kuracağı Lojistik Koordinasyon Merkezi ile ihracatçılara depolama, dağıtım ve tahsilat gibi hizmetleri aynı anda sunacağını duyurdu.

Latek Lojistik'ten yapılan yazılı açıklamada, Afrika pazarında önemli bir noktaya gelen Latek Lojistik'in, Kenya'da kuracağı Lojistik Koordinasyon Merkezi ile Afrika pazarında zorlanan Türk ihracatçısına depolama, dağıtım ve tahsilat gibi hizmetleri aynı anda vereceği ifade edilerek, Kenya'da kurulacak merkezin Tanzanya, Etiyopya, Uganda, Gabon, Somali, Nijerya ve Kongo ülkelerine ihracat yapan Türk firmalarının işlerini kolaylaştıracağı belirtildi.

Toplam 106 ülkede faaliyet gösterdiklerini vurgulayan Latek Yönetim Kurulu Başkanı Levent Erdoğan, ihracatçılar ile yeni pazarlara girmeyi planladıklarını, bunun için farklı ülkelerde araştırmalar yaptıklarını kaydetti.

Kenya'da lojistik ile satışı bütünleştiren bir sistem kuracaklarını açıklayan Erdoğan, "Türkiye Afrika ülkelerine ihracatını son 3 yılda 2,5 milyar dolardan 9 milyar dolara çıkarmayı başardı. Ancak bu rakam bu ülkelerdeki potansiyeli göz önüne alacak olursak, oldukça yetersiz. Merkezi kurduğumuzda Türkiye'den Afrika'ya taşıdığımız malları Kenya'daki bu merkezimizde depolayacağız. Aynı zamanda bu malların dağıtımını ve tahsilatını da yine merkezimizde bulunan yetişmiş elemanlarımız vasıtası ile gerçekleştireceğiz" ifadelerini kullandı.

Kenya'nın başkenti Nairobi'de 29 Kasım-2 Aralık 2010 tarihleri arasında Türk İhracatçıları Mobilya ve Gıda Fuarı gerçekleştirileceği bilgisini veren Erdoğan, Latek olarak fuarın organizasyonunu üstlendiklerini belirtti.

Latek Lojistik'in devam eden ve önümüzdeki yıla ilişkin projelerini de değerlendiren Erdoğan, Bandırma Limanı için bu yıl 12 milyon avroluk yatırım yaptıklarını, 2011 yılında da aynı miktarda yaptırım yapmayı planladıklarını açıkladı.

Avrupa ülkelerinin üretimlerini tamamıyla Doğu Avrupa'ya kaydırdığını ve Şubat 2010'da başlattıkları Silk Express Projesi ile bu bölgeyi yakın takibe aldıklarını vurgulayan Levent Erdoğan, "150 milyar dolarlık Doğu Avrupa pazarından bu proje sayesinde pay alacağız. 2009 yılındaki 93 milyon dolarlık ciromuzu 2011 yılında 250 milyon dolara çıkarmayı planlıyoruz. Önümüzdeki yıl hem mevcut yatırımlarımızı sürdüreceğiz, hem de yeni yatırımlar gerçekleştireceğiz" dedi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir