Latek, Anadolu'yu Avrupa'ya bağlayacak

Latek Lojistik, Tekirdağ Limanı'nda 15 vagonlu Latek Express Treni ile hizmet verecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Tekirdağ-Muratlı demiryolu hattının tamamlanmasıyla Tekirdağ Limanı'nda 15 vagonlu Latek Express Treni ile hizmet vermeye başlayacak olan Latek Lojistik, Batı ve Orta Anadolu'yu Tekirdağ üzerinden Avrupa'ya bağlayacak.

Latek Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Levent Erdoğan, yazılı açıklamasında, Tekirdağ Limanı için önem taşıyan Tekirdağ-Muratlı demiryolu hattının, ihraç ürünlerinin dağıtımında, demiryolunun daha aktif kullanımında katkı sağlayacağını belirtti.

Tekirdağ Limanı'nda yeni demiryolu hattıyla birlikte demiryolu olarak da hizmet vermeye başlayacaklarını ifade eden Erdoğan, bu amaçla oluşturulan Latek Express Treni'nin, Batı ve Orta Anadolu'dan deniz yolu ile Tekirdağ Limanı'na gelecek yükleri Avrupa'ya taşıyacağının altını çizdi.

Erdoğan, bu hizmeti Latek Loistik olarak kendilerinin başlattığını kaydederek, Tekirdağ Limanı'nın demiryolu ile bütünleşmesiyle birlikte Haydarpaşa Limanı'ndaki yoğunluğun da hafifleyeceğini, şehir içi ve otobanlardaki trafiğin azalacağını kaydetti.

Türkiye'de ulaşımın ağırlıklı olarak karayolu ile yapıldığına, deniz yolu ve demiryolunun kısıtlı oranda kullanıldığına değinen Erdoğan, "Tekirdağ Limanı'nın demiryoluna kavuşması ile birlikte özellikle nakliye maliyetlerinde minimum yüzde 10'luk düşüş yaşanacak" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir