Lavazza bu yıl 150 ton kahve satacak

Lavazza Kahve satış cirosunu da 25 milyon liraya yükseltecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANTALYA - İtalyan asıllı Lavazza Kahve, bu yıl Türkiye'de 150 ton dolayında çekirdek kahve satacak.

Best İthalat İhracat Pazarlama şirketiyle 2007 yılında Türkiye pazarına giren Lavazza Kahve, ülke genelinde kendi adıyla açtığı kahvehane sayısını da yıl sonunda 30'a çıkarmayı hedefliyor.

Best İthalat İhracat Pazarlama'nın üst düzey yöneticilerinden Sertaç Akyüzol, Antalya'da düzenlenen 17. Uluslararası Yiyecek ve İçecek İhtisas Fuarı'nda yaptığı açıklamada, Lavazza Kahve olarak, Türkiye'deki kahve pazarının "yenilikçi yüzü" ve "kalite öncüsü" olma düşüncesinden hareketle hizmet verdiklerini söyledi.

Sertaç Akyüzol, geçen yıl toplam 100 ton dolayında çekirdek kahve satışı gerçekleştirdiklerini, bu yıl için ise satış hedeflerinin 150 ton olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Türk tüketicisi ağırlıklı olarak tatlı ve sütlü ürünleri tercih ediyor. Farklı aromalara olan ilgi de her geçen gün artıyor. Büyüyen kafe zincirimiz ve bayilerimiz aracılığıyla bu satış rakamı hedefini yakalayacağımıza inanıyorum. 2009 sonunda 15 milyon lira olan ciromuzu da 25 milyon liraya ulaştıracağız."

Geçen yıl Lavazza Kahve olarak planladıkları hedeflere ulaştıklarını belirten Sertaç Akyüzol, halen 120'si İstanbul merkezde, 300'ü de şubelerinde olmak üzere 400'ü aşkın personel istihdam edildiğini, yıl sonunda bu rakamı yalnızca şubelerde 500'e yükselteceklerini kaydetti.

Bu konularda ilginizi çekebilir