Lavrov: ABD'nin yaptırımları gayrimeşru ve illegal

Rusya Dışişleri Bakanı, ABD'nin Türkiye'ye ilişkin yaptırımlarını gayrimeşru ve illegal olarak değerlendirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ve 10. Büyükelçiler Konferansı kapsamında Ankara'da bulunan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ortak basın toplantısı düzenledi. 

Lavrov, ABD'nin Türkiye yaptırımlarını eleştirerek, "Yaptırımlar gayrimeşru ve illegal." dedi.

Lavrov ayrıca, Türkiye'nin yerli para ile ticaret çağrısına yönelik olarak, "Milli paralarla ticaret, birkaç senedir önümüzdeki hedeflerden biri" açıklamasını yaptı.

Lavrov'un konuşmasından satır başları:

"Bizim ilişkilerimiz sürekli yükseliştedir. Ortak çabalarımıza ivme kazandıran iki ülke lideridir. Onlar çalışmalarımız koordine ediyor. Emin bir şekilde ticaret hacmimiz artmaktadır. Türk Akımı, Akkuyu Nükleer Santrali gibi büyük projelerimiz gerçekleşiyor. Seneye karşılıklı turizm yılımız olacak. Kültürel ilişkilerimiz de gelişiyor. Rus turistler Türk beldelerine akın ediyorlar. Galiba yeni bir rekoru kıracağız.

Bizim ortaklarımızın Rusya'ya karşı uygulanan yaptırımlara katılmamalarını olumlu değerlendiriyoruz. Modern dünyanın meselelerine nasıl baktığımızı Türk büyükelçilere yaptığım sunumda paylaştım. Dünyada bir dönüm noktası yaşıyoruz. İki kutuplu dünyadan çok kutuplu dünyaya geçiş yaşanıyor. Bu süreç objektif bir gerçektir. Bazıları buna yaptırımlarla, şantajla buna karşı koymaya çalışıyor. Hatta bazı Batılı partnerlerimiz diplomasi kültürünü yitirmiş gibiler. Ülkelerin içişlerine karışılmaması gerekiyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir