Leblebi ister gibi oy isterim

Bakan Kürşat Tüzmen "Biz Gaziantep'te turizme ivme kazandırdığımıza göre, Mersin'i zıplatırız." dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

SİLİFKE - Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, "Leblebi ister gibi oy isterim. Çünkü bizler, hizmet yapıp, bulunduğumuz kentleri kalkındırıyoruz" dedi.

Bakan Tüzmen, Mersin'in Silifke ilçesinde, Atatürk ve Menderes caddelerini gezerek, vatandaşlarla sohbet ettikten sonra, partisinin ilçe teşkilatı önünde seçim otobüsü üzerinden halka seslendi.

Mersin'in kent merkezi ve ilçelerinin önemli bir bölümünde yerel yönetimlerin önemli çalışmalara imza atamadığını ifade eden Tüzmen, bu ilçelerin başında Silifke'nin geldiğini söyledi.

Mersin'in, Türkiye'nin en önemli kentlerinden biri olduğunu, ancak yöneticilerin vizyon eksikliği nedeniyle bu potansiyelleri harekete geçirilemediğini iddia eden Tüzmen, "Bu nedenle önümüzde yerel seçimlerin çok iyi değerlendirilmesi gerekir" dedi.

Geçmiş dönemde Gaziantep milletvekilliği yaptığını hatırlatan Tüzmen, şöyle devam etti:

"Oradaki yerel seçimlerde 'burada işiniz çok zor' diyorlardı. Ama biz orada da ak hizmeti getirmeyi başardık. 'Belediyelere ak belediyeciliği getirdiniz de ne oldu?' diyen varsa, gidip bir görsün. Orada bugün 5 tane 5 yıldızlı otel hizmet veriyor. Biz Gaziantep'te turizme ivme kazandırdığımıza göre, Mersin'i zıplatırız."

Turizmin önemine işaret eden Tüzmen, kentte turizmin gelişmesiyle bir yandan çok sayıda istihdam olanağının yaratılacağını, öte yandan da gelişmenin hız kazanacağını, bu nedenle Mersin'de turizmden vazgeçemeyeceklerini vurguladı.

"Leblebi ister gibi oy isterim" diyen Tüzmen, "Oylarınızı rahatlıkla isterim. Çünkü bizler, hizmet yapıp, bulunduğumuz kentleri kalkındırıyoruz. Benim Silifkemin de Tarsusumun da daha iyi hizmet alabilmesi için hepinizin oyunu istiyorum" diye konuştu.

Mersin'i uluslararası bir lojistik merkezi haline getirmek istediklerini yineleyen Tüzmen, şunları kaydetti:

"Turizm noktasında ilk etapta belki Antalya gibi turist çekemeyiz. Ama buradaki yatak kapasitesini 50 bine bile çıkarsak, buralarda yer yerinden oynar. Bu çok zor bir şey değil. Kendinizi buna hazırlayın. Çünkü burayı turizm merkezi yapabilmek için ne gerekiyorsa yapacağız. Ama biz Ankara'da çalışırken, yerel yönetimde de aynı oranda büyük vizyona sahip yöneticiler olması lazım. Bunun için 29 Martta süpürgeleri çıkarın ve ortalığı süpürüp, belediyelerinize ak yüzler getirin."