LeMantar gibi yayılıyor

Mizah dergisi Leman başka bir iş girişimine ilham verdi. LeMan Kültür Restoranları!.. Türkiye’de 11 ilde 15 şubeye çıktı. 2013'te 40 şubeye ulaşacak. İngiltere, Almanya ve Rusya’da yeni şubeler için mekan arıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

Kezban KARABOĞA

İZMİR - LeMan Kültür’ü Türkiye’ye yayılıyor. Francihse yoluyla büyüyen LeMan Kültür'ün Türkiye’ de 11 ilde 15 şubesi var. Yılsonuna kadar 40 şube hedefleniyor. Kıbrıs-Lefkoşe ve Aydın'da ve ek çok üniversite şehrinde yeni şube hazırlıkları yapılıyor.

Yurtdışında'da da İngiltere, Almanya ve Moskova’da şube açmak için mekan arayışları yapılıyor. 1.500-2.000 m2’lik LeMan Kültür restronı açmak isteyen bir yatırımcının en az 3 milyon lira yatırım yapması gerekiyor. LeMan’nın büyüme planı içinde İzmir de dikkat çekiyor. LeMan Kültür’ün İzmir’de 2 şubesi var. Sadece İzmir’de 2015'e kadar Karşıyaka, Buca ve Balçova’da açılacak 3 yeni şubeyle 5 LeMan Kültür olması hedefleniyor. İzmir içindeki LeMan’ların yatırımcısı Metin Şahin, Ege Bölgesi ile ilgili yatırım planları hakkında; “İzmir içinde varız. Muğla, Manisa’da ve Denizli’de de olmak istiyoruz" dedi.

Erdener Abi’nin tavuğu mönüde

LeMan Kültür restoranlarının dekorasyonu, konsept ve mönüler hakkında bilgi veren Şahin, "Le- Man'ları dergide yer alan karikatürlerle dekore ettik. Restoranın her noktasına derginin mizah anlayışının yansıtıldığını görebilirseniz. Kapılarda, yerlerde, masalarda Leman’nın karakterleri var.

Müşterilerimiz bütün masalarımızda son çıkan Le- Man dergisini bulabilirler. Mönülerimizde de dergideki karakterleri kullanarak Le- Man’ın mizahi anlayışı yansıtmayı istedik. "Deli Cevat Köftesi" de var, "Erdener Abi’nin Tavuğu’da", Leman’ın meşhur Timsah karakterinden hazırlanan "Timsahın gözyaşları" da… "Sen de mi Brütüs Salatası" ve "Karışık ekonomik kriz tostu" de Le- Man Kültür mönüsünde.

Her 6 ayda mönülerimizi yeniler, yeni kalemler ilave ederiz. Ekmek içi çorbasının özellikle altını çizerim ama her gün farklı bir çorbamız vardır. 150’ye yakın yemek çeşidi ve 185 farklı içecek ile hizmet veriyoruz" dedi.

LeMan’ın alt katından Türkiye’ye yayıldı

LeMan Kültür'ün 2008'de franchise sistemine geçiş yaptığını belirten Şahin, "LeMan Kültür Ceo’su Kemal Şentürk yaklaşık 5 yıl önce Ankara Bahçeli’de 3’ncü caddede bir yer tutuyor. Restoran işi yapmak istiyor fakat ne yapayım diye kararsızlık için kalıyor. O sırada LeMan dergisiyle tanışıyor. Daha önce LeManın altında sadece dergi çalışanlarına hizmet vermek amacıyla açılmış küçük bir cafe tarzında bir yeri vardı. CEO Kemal Şentürk, LeMan dergisine o konsepti franchise olarak büyütmek için bir teklifte bulunuyor ve LeMan dergisiyle restoran zincirleri açmak için anlaşma imzalıyorlar. 2008'de de franchaise sistemine geçiş yapılıyor. Böylece Türkiye'ye yayıldı" diye konuştu.