Libya'daki sivilleri vahşi bir diktatöre karşı korumalıyız

NATO Genel Sekreteri Rasmussen, sivillere yönelik saldırılar sürdüğü sürece operasyonlara da devam edeceklerini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BERLİN - NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, Libya'ya yönelik operasyonların bir çözüme ulaşılıncaya kadar kararlılıkla sürdürüleceğini söyledi.

Rasmussen, Berlin'de düzenlenen NATO dışişleri bakanları gayrıresmi toplantısının ilk bölümünün ardından yaptığı açıklamada, NATO ülkelerinin ortek hedefler konusunda görüş birliği içinde olduklarını belirterek, "Libya'daki sivilleri vahşi bir diktatöre karşı korumamız lazım" dedi.

Sivillere yönelik saldırılar sürdüğü sürece operasyonlara da devam edeceklerini ifade eden Rasmussen, NATO'nun, Libya'daki tüm güvenlik güçlerinin ve paralı askerlerin kışlalarına dönmesini, Libya'ya yapılacak uluslararası insani yardımlara izin verilmesini talep ettiğini kaydetti.

Libya lideri Muammer Kaddafi'nin kendi halkına saldırılar düzenlemesine seyirci kalamayacaklarını, bunun için NATO'nun elinden gelen her türlü çabayı harcadığını belirten Rasmussen, NATO savaş uçaklarının bugüne kadar Libya'da yaklaşık 2 bin sorti yaptığını, mühimmat depolarıyla füze savunma sistemlerini vurduğunu söyledi.

Doha'daki Temas Grubu'nun NATO'nun operasyonlarını desteklediğini ifade eden Rasmussen, NATO ülkelerinin Libya'daki muhalifler ile temas halinde olup olmadığı şeklindeki bir soruya karşılık, Libya'nın içişlerine karışmak gibi bir niyetleri olmadığını, ülkede izlenecek stratejiye Libya halkının karar verdiğini, ancak kendilerinin de bazı muhalefet liderleri ile temas halinde olduğunu ve dün bir muhalif lider ile görüştüğünü kaydetti.

Rasmussen, Libya'daki operasyonların hiçbir şekilde Afganistan'daki misyonlarını etkilemeyeceğini, Berlin'deki toplantıda Afganistan'daki durumun da ele alınacağını sözlerine ekledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir