Lice'de jandarmaya ateş açıldı: 2 ölü 1 yaralı

Operasyondan dönen güvenlik güçlerine ateş açılması sonucu çatışma çıktı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DİYARBAKIR - Diyarbakır'ın Lice ilçesinde operasyondan dönen jandarmaya silahla ateş açılması sonucu çıkan çatışmada, 2 kişi ölü, bir kişi de yaralı olarak ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, Çarşı Mahallesi'nin Ahmet Mezrası yakınlarında operasyondan dönen güvenlik güçlerine uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Güvenlik güçlerinin karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada, 2 kişi ölü, bir kişi de yaralı olarak silahlarıyla birlikte ele geçirildi.

Çatışmanın çıktığı bölgede Hint kenevirinin ekili olduğu bir alan tespit edildi.

2 pompalı tüfek ile bir tabanca ele geçirildi

Diyarbakır Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada olayla ilgili olarak, şöyle denildi:

"Havanın aydınlanmasını müteakip olay yerinde yapılan incelemede iki şahıs ölü, bir şahıs yaralı olarak ele geçirilmiştir. Olay yerinde şahıslar tarafından kullanılan 2 pompalı av tüfeği ile bu tüfeklere ait 15 boş, 20 dolu fişek, 7.65 çapında bir tabanca ile tabancaya ait bir boş, 6 dolu  fişek, bir Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, 5 adet boş, 16 adet dolu Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, bir el dürbünü ile bir şahsa ait kimlik kartı bulunmuştur. Kimliği tespit edilen şahıs ile ilgili aramalara devam edilmektedir. Olayla ilgili savcılıkça başlatılan soruşturma devam etmektedir."

Ölü ve yaralı ele geçirilen kişilerin kimlikleri

Edinilen bilgiye göre, Çarşı Mahallesi'nin Ahmet Mezrası yakınlarında operasyondan dönen güvenlik güçlerine silahla ateş açılmasının ardından çıkan çatışmada ölü ele geçirilen iki kişinin Çektar Kanay (23) ile Ferhat Taruk (30), yaralının ise Müslüm Kanay olduğu belirlendi.

Yaralı Müslüm Kanay Lice Devlet Hastanesinde yapılan ilk müdahalenin ardından sevk edildiği Diyarbakır Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

Bu konularda ilginizi çekebilir