Liderlerin gövde gösterisi

Seçimlere bir hafta kala iktidar partisi ve muhalefet partilerinin liderleri seçim meydanlarında gövde gösterisi yaptılar.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Seçimlere bir hafta kala iktidar partisi ve muhalefet partilerinin liderleri seçim meydanlarında gövde gösterisi yaptılar.

Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Kazlıçeşme'de halka seslenirken, CHP lideri

Kemal Kılıçdaroğlu Kayseri ve Adana'da halka hitap etti. MHP lideri Devlet Bahçeli ise Malatyalılara seslendi. 

Bu bayrağın renginden ve hilalinden rahatsız olanlar var

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türk bayrağının renginden, hilalinden, yıldızından rahatsız olanlar bulunduğunu ifade ederek, "Hakkari'de, BDP'nin eline CHP bayrağını tutturup, Türk Bayrağı'nı tutturamayanlar var. 12 Haziran onlara da hesap sorma günü olacaktır" dedi. Partisinin İstanbul İl Başkanlığı tarafından Kazlıçeşme Meydanı‘nda düzenlenen "Büyük İstanbul Mitingi"nde konuştu. Başbakan Erdoğan, mitinge katılanlara "Biliyorum bu sıcakta çok

beklediniz. Biliyorum sıkıntı var. Gelirken bütün kardeşlerimin dağıldığını gördüm. Fakat bu yol çile yoludur, eza, cefa var ama biliyorum sizde de vefa var" diye seslendi.

Bu sırada katılımcıların dev bir Türk bayrağı açması üzerine Erdoğan, şöyle konuştu: "Yine sürprizler var galiba. Fakat bu bayrağın renginden rahatsız olanlar da var. Hilalinden rahatsız olanlar var. Yıldızından rahatsız olanlar var. Hakkari'de, BDP'nin eline CHP bayrağını tutturup, Türk Bayrağı‘nı tutturamayanlar var. 12 Haziran onlara da hesap sorma günü olacaktır." AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'un Türkiye'de ölçü olduğunu belirterek, 12 Haziran seçimleri sonrasında en büyük projelerinin yeni bir Anayasa olduğunu vurguladı. Başbakan Erdoğan, 3 Kasım 2002'de bu milletin "Yeter, söz de karar da milletindir"

dediğini anımsatarak, artık milletin kendi anayasasını yazacağını ve şekillendireceğini belirterek, bunun adımını atacaklarını söyledi.

Türkiye'nin rantına değil sorunlarına talip oluyoruz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Zulmetmek, firavunlaşmak için değil, halka hizmet etmek için, halkın sorunlarını çözmek için Türkiye'nin rantına değil, sorunlarına talip oluyoruz" dedi. Kılıçdaroğlu, partisince Kayseri Cumhuriyet Meydanı‘nda düzenlenen mitingdeki konuşmasına, "Allahına kurban Kayseri" diyerek başladı. Kılıçdaroğlu, "Kayseri'de işsizlik var mı? Bunlar diyor ki ‘istikrar sürsün, Türkiye büyüsün' diyorlar. Bu ne biçim istikrar. Onların söylediği şu: Biz zaten malı götürdük, zaten durumumuz iyi, işsizlik devam edecek, yoksulluk devam edecek, insanlar perişan olacak, çiftçi alnının terinin karşılığını almayacak, yolumuza devam edeceğiz' diyorlar. Niyetleri bu" dedi.

Başbakan Erdoğan'ı, "eleştiriler karşısında küfür etmekle" suçlayan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "Birisi eleştirdi diye her türlü küfürü ediyor. Küfreden bir Başbakan, ülkeyi sağlıklı yönetir mi? Küfreden bir Başbakan, ülkeyi olgunlukla yönetir mi? Küfreden bir Başbakan insanlara saygılı olabilir mi?” Adana'daki mitingde ise "Adana'ya 9 yılda bereket geldi mi?" sorusunu yönelten ve "hayır" yanıtını alan Kılıçdaroğlu, "9 yılda Adana'ya bereket gelseydi 49-50 fabrika kapanmazdı, 39 bin 500 işçi işinden olmazdı” dedi. Kılıçdaroğlu, kendisini dinleyenlerin taşeronlukla ilgili yakınmalarını yansıtan pankartlarını da okuyarak, "Merak etmeyin taşeronluğu bitireceğiz. Çağdaş kölelik olan taşeronluk tarihe gömülecek" dedi.

Bu iktidar beklentilere cevap verememiştir

MHPGenel Başkanı Devlet Bahçeli, "Bu iktidar tükenmiş, insanlarımızın beklentilerine cevap verememiştir. Sayın Başbakan Ankara, İstanbul ve İzmir'de Başbakan gibi değil de belediye başkanı gibi şehir mobilyalarının yapımıyla uğraşıyor. Yollar, parklar, hayvanat bahçesi yapılacakmış. Becerikli bir belediye başkanı bunların zaten alayını yapar. Ama Başbakan olarak yapmak zorunda olduklarını yerine getirebildi mi acaba?" dedi. Yeni belediye binası yanındaki miting alanında Malatyalılara hitap eden Bahçeli, seçmenden 12 Haziran seçimlerinde sandığa gitmesini ve seçimleri lekeleyecek davranışlardan kaçınmasını istedi. Bahçeli, şunları kaydetti: "Bu iktidar tükenmiş, insanlarımızın beklentilerine cevap verememiştir. Sayın Başbakan Ankara, İstanbul ve İzmir'de Başbakan gibi değil de belediye başkanı gibi şehir mobilyalarının yapımıyla uğraşıyor. Yollar, parklar, hayvanat bahçesi yapılacakmış. Becerikli bir belediye başkanı bunların zaten alayını yapar ama Başbakan olarak yapmak zorunda olduklarını yerine getirebildi mi acaba? Ülkemizin en önemli sorunu işsizliktir. 6 milyon vatan evladı işsizdir, bunların 2 milyon 400 bini genç

işsizdir. İş bulma umudunu kaybeden vatandaşlarımız vardır. Sürekli ve kalıcı işi olmamanın ezikliği içinde 3 gün çalışıp 5 gün yemek zorunda olan kitle vardır, işini kaybedenler vardır. Türkiye'nin en önemli sorunu, işsizliktir, bu da yoksulluğu getirmiştir. Asgari ücret 825 lira olacak Bahçeli, yoksulukla mücadele çerçevesinde,

ilk olarak asgari ücreti net 825 liraya çıkaracaklarını, 9 milyondan fazla özürlüye 320 lira sosyal destek vereceklerini, engelli aylığını 450 liraya çıkaracaklarını, 18 yaş bakıma muhtaçlar için 300 lira ödeyeceklerini, 65 yaş ve üstüne ayda 250 lira vereceklerini, nyoksullara 300 lira destekte bulunacaklarını, ev kadınlarına 320 lira

ve 200 lira pozitif yaşam desteği sağlanacağını, öğrencilere 50 lira cep harçlığı ve 45 lira beslenme yardımında bulunacaklarını vadetti. Bahçeli, 12 Haziran'dan sonra yapılması düşünülen anayasa değişikliğinin Türkiye'yi nereye sürükleyeceğinden endişe ettiklerini ifade ederek, "Türkiye'yi gererek, kamplara ayrıştırarak, çatışma ve kavgayı sinsi sinsi kurgulayarak, kimse iktidar olmayı iktidar yolunda devam etmeyi düşünmemelidir. Türkiye, bu yanlışlıklarla Allah muhafaza kardeş kavgasına girerse ne Adalet ve Kalkınma Partisi ne de Recep Tayyip Erdoğan kalır" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir