Lifebuoy, Türkiye'de 'hijyeni' artıracak

Unilever Türkiye, kişisel hijyen kategorisinde ilk ürün olarak antibakteriyel sabun Lifebuoy'u satışa sundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - AC Nielsen'in araştırmasına göre dünyanın en çok tercih edilen antibakteriyel sabunu Lifebuoy, Türkiye'de de raflardaki yerini alıyor.

Lifebuoy'un Türk pazarına sunulması nedeniyle Unilever Merkez Ofisi'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Unilever Türkiye Ev ve Kişisel Bakım Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi Zeynep Yalım Uzun, "Lifebuoy ile toplumumuzda kişisel hijyen bilincinin yerleşmesini ve insanlarımıza el yıkama konusunda iyi alışkanlıklar kazandırmayı hedefliyoruz" dedi.

Lifebuoy'un dünyada 34 ülkede tüketiciyle buluştuğunu ve antibakteriyel sabun pazarında tonaj olarak bakıldığında %32 payla 'dünyanın en çok tercih edilen sabunu' olduğunu ifade eden Uzun, yıllık satış tonajının 200 bin tonun üzerine çıktığını açıkladı.

Türk cilt temizliği pazarı hakkında da bilgi veren Uzun, AC Nielsen verilerine göre 400 milyon TL değerinde olan pazarın %54'ünün kalıp sabun, %35'inin sıvı sabun, geri kalan %11'inin ise duş jelinden oluştuğunu dile getirdi. Cilt temizliği pazarındaki sağlık segmentinin 35 milyon TL'lik bir pazar değerine ulaştığını belirten Uzun, pazardaki hedeflerinin sağlık segmentini Lifebuoy ile %25 oranında büyüterek, Unilever Türkiye'nin ev ve kişisel bakım sektöründeki liderliğini pekiştirmek olduğunu söyledi.

'Mutlu Yıllar Sana' ile doğru yıkama

Dünyanın 34 ülkesinde, yılda 200 bin tondan fazla satış tonajına ulaşan Lifebuoy, 'Active 5' özelliğine sahip içeriği sayesinde antibakteriyel aktif madde içermeyen kalıp sabunlara oranla, bakterilere karşı %100 daha iyi koruma sağlıyor.

Lifebuoy'un sıvı sabun segmentinde Total, Care, Activfresh ve Nature olmak üzere, farklı parfüm ve özler içeren 4 varyantı piyasaya sunuldu. Lifebuoy kalıp sabunları da önümüzdeki aylarda raflarda olacak.

Toplantıda doğru el yıkama tekniklerini uygulamalı olarak gösteren Unilever Global Hijyen ve El Yıkama Uzmanı Myriam Sidibe "Elinize Lifebuoy'dan bir damla alın ve köpürtün. 'Mutlu Yıllar Sana' nakaratını 10 kez tekrar edeceğiniz süre boyunca ellerinizi yıkamaya devam edin. El, bilek, parmak arası ve tırnak diplerini iyice ovalayın. Temiz suyla ellerinizi durulayın ve kağıt havlu ile kurulayın" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir