Lig takvimi incelemeden sonra netleşecek

Federasyon Başkanı Aydınlar, "Bu hafta sonu mümkünse, değilse önümüzdeki hafta başında, liglere başlayacağımız tarihe karar vermek istiyoruz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının şike iddialarına ilişkin belgeleri federasyona göndermesinin ardından geldiği federasyon merkezinde, Spor Toto Süper Lig'in başlangıç tarihinin ne zaman netleşeceğini açıkladı.

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirilen belgeler, özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Hakan Karaali tarafından incelendi. Savcı Karaali'nin uygun gördüğü 4 klasör belge daha sonra TFF'ye polis nezaretinde gönderildi. 

Belgeleri taşıyan otomobil, İstinye'deki binanın otopark girişinden TFF binasına getirildi. Belgeler TFF'de, kamera sistemi ve şifreli giriş çıkışı olan bir odada muhafaza edilecek.

Etik Kurulu inceleyecek

TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, futboldaki şike iddialarına yönelik soruşturmayla ilgili belgelerin kendilerine iletilmesinin ardından ilk açıklamasını yaparken, ligin başlama takvimine en kısa sürede karar vermek istediklerini vurguladı.

İstinye'de bulunan TFF binasına girişte basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Mehmet Ali Aydınlar, ligin başlama takvimiyle ilgili konuyu uzatmak istemediklerini aktararak, "Bu hafta sonu mümkünse, değilse önümüzdeki hafta başında, liglere başlayacağımız tarihe karar vermek istiyoruz. Mevcut takvimde mi başlanacak, yoksa erteleme mi olacak, bunu netleştirmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

TFF'ye iletilen belgelerle ilgili uygulanacak prosedüre değinen Aydınlar, 5 kişilik TFF Etik Kurulu'nun belgeler üzerinde çalışacağını anlatırken, şunları söyledi:

"Belgeleri Etik Kurulu inceleyecek ve inceledikten sonra bir rapor verecek. (Burada şike vardır, teşvik primi vardır veya yoktur) diyecek. Biz de Etik Kurulu'nun raporuna göre karar vereceğiz. Ne kadar belge geldi bilmiyorum. Biz hukukçu arkadaşlarımızla ve Etik Kurulu üyelerimizle görüşeceğiz. Bize bir süre verebilirlerse, ona göre karar verebiliriz. Sanıyorum bir kaç gün evrakları incelemeleri gerekebilir. Ondan sonra bir karar verebiliriz."

Aydınlar, belgeleri kendisinin görüp göremeyeceği şeklindeki bir soruya ise, "İstersem görürüm ama görmeyeceğim. Etik bulmuyorum çünkü. Yönetim Kurulu, Etik Kurulu'ndan gelecek rapora göre talimatları uygulayacaktır. Bizim, (Teşvik, şike var veya yok) deme şansımız yok. Bizim statümüze göre bu kararı verecek yer Etik Kurulu'dur. İncelemeyi onlar yapacak, bu kararı onlar verecek" yanıtını verdi.

Dört klasör belge TFF'de

Futbolda şike iddialarına yönelik soruşturmaya ilişkin 4 klasör belge Türkiye Futbol Federasyonuna (TFF) gönderildi.

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine getirilen belgeler, özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Hakan Karaali tarafından incelendi.

Savcı Karaali'nin uygun gördüğü 4 klasör belge daha sonra TFF'ye gönderildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir