Likiditeyi çözmeden ekonomiyi düzeltemezler

Bir dizi temas için Atina'da bulunan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Yunan ekonomisinin düzelmesi için likidite - büyüme - işsizlik kısır döngüsünün aşılması gerektiğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
ATİNA - Yunanistan Odalar Birliği Başkanı Constantine Michalos'un daveti üzerine Atina'da bulunan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, çeşitli temaslar gerçekleştiriyor. 
 
Bu kapsamda Hisarcıklıoğlu'nun ilk görüştüğü isim Yunanistan'ın Ekonomiden Sorumlu Bakanı Kostis Hatzidakis oldu. TOBB Başkanı, görüşmeyle ilgili bilgileri ve fotoğrafları twitter hesabından paylaştı. Buna göre Bakan ile Hisarcıklıoğlu, Türk - Yunan ikili ilişkilerini ve Yunanistan tarafında uygulanan ekonomik tedbirleri konuştular. 
 
Yunanistan Ekonomi Bakanı'nın "Kamunun ekonomideki payı hala yüzde 40. Azaltmamız lazım. Özelleştirmeye önem vereceğiz" şeklindeki sözlerini paylaşan TOBB Başkanı, "Yunanistan ekonomisinin şu an en büyük problemi likidite sorunu. Likidite sorunu büyümenin de önünü kesiyor. Büyüme sorunu da doğrudan işsizliğe yansıyor. Bu kısır döngü kırılmadan sorunun çözülmesi mümkün değil" yorumunu yaptı. 
 
Görüşmeye Hisarcıklıoğlu ile birlikte İstanbul Ticaret Odası Başkanı Murat Yalçıntaş da katıldı. 
 
Hisarcıklıoğlu, Yunanistan Turizm Bakanı Olga Kefalogianni ile de biraraya gelecek, akşam ise Yunanistan Odalar Birliği ve Atina TSO'nun üyeleriyle Türk iş dünyasının deneyimlerini konuşacak. 
 
Bu konularda ilginizi çekebilir